Olen tosiaankin valinnut tulevani koiran roduksi kiinanharjakoiran, versioista naku miellyttää enemmän silmääni. Rotu alkoi alunperin kiinnostamaan näkönsä perusteella, koska rotu oli aivan "itseni näköinen", mutta tutustuessani rotuun paremmin (lähinnä lukien kaikki maailman internetsivut läpi) alkoi harjis kiinnostamaan vielä enemmän, vaikkakin huonoja puolia löytyi myös. Mutta kuka tai mikäpä olisi täydellinen. Rodun pienikoikoisuus on myös tähän "elämäntilanteeseeni" nähden ehkä parempi vaihtoehto kuin keskikokoinen/iso, sillä alkaa olemaan muutot yms. edessä ja esim. jos kerrostaloon tms. muutan, pieni koira on siellä ehkä sopivampi. Mutta jossain vaiheessa elämääni kyllä tulee tupsahtamaan (siitä olen varma..) lisää harjakoiraedustajia, mutta myös airedalenterrieri ja irlanninsusikoira. Mutta nämä jääköön siihen, kunnes omistan sen maalaistalon ja monta hehtaaria maata ;)
Harjakoirissa mielytti myös niiden aktiivinen luonne, sillä etsin enemmän ad/hd koiraa, kun velttona 24/7 sohvalla makaavaa koiraa. Myös lyhytkarvaisuus miellytti, sillä en ole oikeastaan koskaan ollut pitkäkarvaisten koirien ystävä. Huonoista puolista ehkä huomattavimmiksi muodostuivat urosten merkkaamisen tarve ja ei niin miellyttämishaluinen luonne. Vaikkakaan en ole harjakoiria juurikaan nähnyt "livenä" olen keskusteluissa nähnyt tällaisten asioiden nousevan esille. Kuitenkin luultavimmin (ja mikäli minulle sattuu se kaikkein täydellisin yksilö :D) sisällä merkkaileminen on helposti kitkettävissä pois sekä lähes koira, kuin koira on mahdollista saada koulutettua millaiseksi sirkuskoiraksi tahansa. Eli viat ovat käytännössä pienemmät, kuin ne asiat mitkä ko. rodussa miellyttävät.

Nyt kuitenkin rodun valinnasta siihen omaan pentuuni. Tosiaan roduksi ehdottomasti kiinanharjakoira, naku,  ja urospuoleinen. Uros siksi, koska ne eivät mielestäni ole ihan semmoisia "vässyköitä" mitä nartut, niissä on luonnetta, mitä kaipaan koiralta. Urosten maskuliinisuus on mielestäni myös enemmän silmääni miellyttävää. Rodun ja sukupuolen lisäksi pennun tulisi olla hyvin aktiivinen ja rohkea sekä ennakkoluuloton uusia asioita kohtaan. Nämä ominaisuudet siksi, koska pojasta olisi tarkoitus saada harrastuskaveri esim. tokoon ja agilityyn. Myös hyvin toimelias pentu olisi aivan täydellinen kymppi. Lisäksi etsin jonkun verran "näyttelyominaisuuksia" omaavaa pentua, sillä tarkoitus olisi myös tutustua näyttelyihin. Tässä vaiheessa kriteerit saattavat mennä jo jonkun näkökannan yli, mutta tahdon itselleni täydellistä täydellisemmänkin pennun. Värilläkin on väliä. Olen mieltynyt harjakoirien värityksessä ja karvoituksessa hyvään karvoitukseen (ei kuitenkaan puuteria) sekä melko tummaan väriin, ei kuitenkaan välttämättä aivan mustaa.
Onko tällaista pentua olemassakaan? Toivottavasti on, sillä juuri tällaista pentua etsin.
Haluillani on tietty päämäärä, rohkea ja toimelias siksi, jotta harrastaminen olisi helpompaa molemmille, näyttelyominaisuuksia, ettei tarvitsisi ns. "turhaan" näyttelyissä juosta huonolla menestyksellä, rotu, sukupuoli, karvoitus ja väri ihan vain henkilökohtaisten mieltymysteni takia. Luonne pennulla on kuitenkin kaikista tärkeintä, jotta päästäisiin harrastamaan, mutta en kuitenkaan etsi nakupentua, jolla on muutama hassu karva päälaellaan. Vaativa olen, mutta otaksun että hyvillä kasvattajilla tällaisia pentuja löytyy useita !

Voisin hieman kirjoitella myös tästä pennun hankinnan edistymisestä, jos siitä voi edes vielä puhua. Hankinta on ollut mielessä jo parisen vuotta, mutta pennun osto ei ole ollut mahdollista, sillä asun tällä hetkellä taloudessa, missä on koirille allergisia ihmisiä. Olen kuitenkin aikeissa muuttaa, kunhan saan ammattikouluni loppuun, eli keväällä 2009. Tämän jälkeen on tarkoitus hankkia itselleni "toinen ammatti", eli mennä kouluttautumaan jonkin näköiseksi valokuvaajaksi, periaatteella harrastuksesta ammatti. Joka tapauksessa, seuraava kevät olisi erittäin hyvä sauma ottaa itselleni karva(ton)kaveri. Siksi olenkin alkanut jo hyvissä ajoin katselemaan mukavanoloisia kasvattajia ja yhdistelmiä. Vielä ei kuitenkaan ole ensi kevään yhdistelmiä "julkaistu", mutta pari varteenotettavaa kasvattajaa on kyllä löytynyt. Nämä varteenotettavat kasvattajat olen valinnut sivujen asiallisuuden ja edellisten pentueiden perusteella. Mielyttävimmiltä vaikuttivat Selfcresteem's
Chattanooga's, Joyway's, Just Call Me ja Sun Dan (sivut ei toiminnassa). Lisää luultavimmin tulee kunhan pääsen tutustumaan ihmisiin esim. näyttelyissä yms. Lopullinen kasvattaja kuitenkin tulee kaikkien niiden hyvien kasvattajien joukosta, josta löydän se oman pentuni. Eli kasvattajan lisäksi vaikuttaa se, missä se minun "oma pentuni" on. Tähän vaiheeseen ollaan siis päästy itse pennun hankinnassa, eli ei kovin pitkälle. Yritän myös seurailla, että jos jossain toisella kasvattajalla on todella kivanoloinen yhdistelmä tulossa. Nyt kuitenkin odotan innolla millaisia pentusuunnitelmia näillä kasvattajilla on kevääksi 2009.
Suunnitelmissa on myös mennä joihinkin näyttelyihin tutustumaan rotuun ja yleensäkin näyttelymeininkiin, sekä kasvattajiin ja koiriin. Myöskin koirakirjat ja nettisivut on ollut kovassa käytössä, jotta muistuu mieleen, että millaista se olikaan olla pennun kanssa. Siitä on kuitenkin n.kahdeksan vuotta kun tuo yksi oli pentu. Ja nyt voi ottaa myös virheistä opikseen, kun on ollut jo kerran pentu talossa. Lisäksi hankintasuunnitelmiin kuuluu olennaisena osana käyminen allergiatesteissä. Ihan vain varmuuden vuoksi, ettei tarvitsisi siitä täydellisyydestä luopua, jos olisinkin allerginen. Outoa se kuitenkin olisi, sillä olen ollut paljon koirien kanssa tekemisissä, eikä ole mitään (ainakaan huomattavissa olevia) oireita ollut. Näillä eväillä mennään, tällä hetkellä, kohti sen oman pennun hankintaa. Toivottavasti jostain löytyisi juuri se minun pentu <: