Varsin mainio reissu tämäkin!

Aamu alkoi taas aikaseen pesulla ja puunaamisella. Tavarat pakattiin ja lähdettiin jälleen kohti Lauran (kasvattajan) kotia, jossa taas suoritettiin viimeistely partakoneella. Jussi myös sai leikkiä morsmaikkunsa Vellan kanssa, ennenkuin lähdettiin. Hertta oli myös tullut aamulla viimeistelyyn Lauran luokse, joten pääsimme sieltä suoraan lähtemään kohti Tamperetta.

1242572212_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Matka sujui oikein mukavasti rupatellessa ja musiikkia kuunnellessa. Päästyämme perille koppasimme koirat takakontista, joka oli saanut uuden sisustuksen oksennuksen merkeissä. Ja kävelimme näyttelyalueelle. Päivä oli todella kaunis ja aurinko paistoi täydeltä terältä, vilpoinen tuuli kuitenkin varmisti sen, ettei vielä ollut t-paitakeli. Paikalla oli jo monta harjaa ja kävi ilmi, ettei Jussin luokassa ollutkaan vain yksi harjis, vaan peräti neljä muuta Jussin lisäksi (Bassbuster Billy The Kid, Bassbuster Brad Pitt, Candy Queen's I'm Hannibal, Chattanooga's Lovelace). Leiriydyimme kehän viereen ja laitoimme koirille aurinkorasvat nahkaan ja odottelimme. Itse en luottanut aurinkorasvan suojaavaan voimaan, vaan käärylöin Jussin vielä lisäksi huiviin. Se olikin sitten omanlaisensa näky, kommetteja oli mm. "Joku arabialainen autiomaatyyppi" ja sitten oli vielä joku "kamelimies", mutten muista miten se tarkalleen meni :P Pian sitten alkoikin meidän kehä ja ensin seisotimme kaikki viisi koiriamme ja kiersimme kerran kehän ympäri. Itseäni hieman "ärsytti" sillä olimme jonossa viimeisinä ja kaikki edellä olevat menivät TODELLA hitaasti :D

1242572290_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Noh sitten alkoikin yksilöarvostelu ja odottelimme vuoroamme. Kun meitä edeltävä koira oli lähtenyt pöydältä. Nostin Jussin pöydälle "harjoittelemaan" ennenkuin tuomari tuli arvostelemaan. Noh, tuomarin tullessa arvostelemaan, hän katsoi ensin yleissilmäyksen rakenteesta ja tuli sitten vähän lähempää tutkimaan. Päätä tutki todella tarkasti. Jussi hiukan yritti väistää tuomarin kosketteluja, mutta ei panikoinut mitenkään erityisesti. Antoi myös hampaat katsoa todella mallikkaasti. Tuomarin siirtyessä koskettelemaan runkoa, Jussi yritti lähteä pakittamaan karkuun ja hyvä, ettei pöydältä tippunut :S Saadessani sen uudelleen seisomaan jotenkuten, se antoi tuomarin kokeilla itsensä loppuun. Tällä kertaa myös pallit olivat pysyneet paikoillaan ja tuomari hieman naurahtaen tokaisikin, että "Ohhoh, nämäpä ovat ihan hyvän kokoiset" :D Tuomarin saadessa pöytäarvostelun loppuun, hän pyysi meitä juoksemaan edes-takaisin ja vielä kehän ympäri. Jussi ei ollut ollenkaan kiinnostunut juoksemaan ryhdikkäästi, vaan olisi ollut paljon mielenkiintoisempaa haistella samalla maata, joten tämän takia juokseminen oli äärettömän ryhditöntä. Myös pitkä nurmikko saattoi vaikuttaa asiaan. Muuten Jussi juoksi todella reippaasti. 

1242572327_img-d41d8cd98f00b204e9800998eMinä ja Jussi kehässä

Kun kaikki olivat käyneet yksilöarvostelun, seisotettiin koria vielä hetki, jonka jälkeen tuomari pyysi meidät toiseksi jonossa. Sitten hän vielä hetken tarkasteli meitä ja "ensimmäistä" koiraa, joka oli puuteri Candy Queen's I'm Hannibal. Sitten tuomari pyysi ensimmäistä koiraa ja meitä juoksemaan kehän ympäri, mutta tuli siihen tulokseen, että loppujen lopuksi sama se on vielä kaikkien juosta. Juoksimme vielä kerran kehän ympäri, ja Jussi meni edelleen melko ryhdittömästi ja lisäksi jouduimme menemään hitaasti, sillä ensimmäisenä mennyt koira meni myös. Tuomari piti järjestyksen, joten meille tultiin ojentamaan sininen nauha (PEK2) ja KP-ruusuke. Kävimme hakemassa arvostelun, joka oli todella hyvä! Istuimme odottamaan, että narttujen kehä alkaisi, jotta näkisimme miten Hertalla menee. Jätin Jussin Hertan omistajalle Merjalle ja menin kuvaamaan Hertan kehää. Hertta oli loppujen lopuksi myös PEK2 ja sai KP:n. Myör Hertan arvostelu oli hyvä, joten päivä oli kaikinpuolin erittäin onnistunut! Ennenkuin lähdimme pois, niin kuvailimme koiria vielä hetken kauniilla nurmikkoalueella :)

Arvostelu:

"6kk. Tasapainoisesti kehittynyt, kaunislinjainen, mittasuhteiltaan oikea, ryhdikäs olemus. Lupaava pää, lyhyehkö kuono-osa. Keskiruskeat silmät. Erinomainen runko. Terve, lämmin iho, sopivasti karvoitusta oikeissa paikoissa. Oikea-asentoinen häntä. Pentulöysyyttä etuliikkeissä, muuten liikkuu hyvin. Lupaava kokonaisuus."

PEK2 KP

Tuomarina oli siis Juha Putkonen.                                                                               Äärimmäisen mukava tuomari ja osasi käsitellä pentuja oikein hyvin :)

1242572412_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jussi täytti myös samalla reissulla 6kk! Joten herra on jo puolivuotias iso mies<3

1242572442_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jussi kaikkine palkintoineen. Kaulassa oik. myös Tampereelta saatu KP-ruusuke