Olen kyllä ehdottoman luvattoman laiska kirjoittamaan tätä blogia ja pitämään sitä ajan tasalla :S
Nyt kuitenkin hiukan katsauksia pintapuolisesti pidemmälle menneeseen ja vähän lähemmäs menneeseen :)

8.11. Isänpäivä match show
(c) Jariko
Jussin kanssa lähdettiin mätsäilemään mukavanä talvipäivänä, kera normipoppoon.
Jussi meni takki päällä kehään, jottei vilustuisi sairastuisi aivan. Juostessa Jussi oli vähän haluton, mutta seisoi yllättävän hyvin. Myös pöydällä poika oli mahtavasti! En pitänyt sitä ollenkaan kiinni ja tuomarin tullessa se ei väistänyt ollenkaan! Ihan lopussa sitä alkoi pitkään jatkunut kopelointi ahdistamaan ja sitten piti hiukan peruuttaa. Mutta olin kyllä pöytään ihan supertyytyväinen!! Tulokseksi saimme PUN ei sij. Tuomari ymmärsi Jussin puvun tarpeen, mutta voivotteli kovasti, kun sen kanssa ei liikkeitä näe...

 

Agilityäminen
Kävimme Jussin kanssa myös huviksemme agia koittelemassa porukan kanssa. Halli oli vähän kylmä, joten Jussilla oli päällä fleecepuku, joka joustaa hyvin. Jussi oli ihan äärimmäisen kikseissä tällä kertaa. Se kävi lähes ylikierroksilla! Siitä niin näki, kuinka se nautti, kun se sai pomppia esteitä, kepitellä, mennä putkesta jne. Esteet (mini koko) oli aluksi vähän hakusessa, että mitä hittoa niiden kanssa pitää tehdä, mutta sitten kun idea muovautui melko pysyvästi kalloon, niin se pomppi niitä kyllä sydämensä kyllyydestä. Myös minä sain hyviä ohjeita omaan ohjaukseeni, joka kyllä paransi molempien menoa huomattavasti.
Myös keinua harjoiteltiin ja se menee melko hyvin. Hyvin rauhallisesti tuon kanssa täytyy keinulla ottaa, ettei säikähdä ja mene lukkoon. Jonkun verran annoin keinun laskeutua "rajummin" ja Jussi sieti sitä melko hyvin, silti täytyy kyllä edetä hyvin varoen sen kanssa. Myös kepit alkoivat Jussilla hahmottua jo melko hyvin. Tarvittiin kyllä muutamisen verran toistoja, mutta pääasiassa alkoi kepittämään todella hyvin. Käden tosin pitää vielä toimia reilusti ohjaajana.
Päällisin puolin oikein onnistuneet reenailut. Vielä kun pääsisi vakituiseen harrastamaan!

Mitäs muuta?
Noh, muutamiset eläinlääkärireissutkin ollaan tehty. Sekä Rinon, että Jussin kanssa. Rino on käynyt lähinnä hiiva- ja korvaoireiden takia. Jussi taas ihonsa ja anaalirauhastensa.  Mitään vakavaa ei kuitenkaan kummallakaan ole ollut.
Lisäksi käytiin alunperin anaalirauhasten takia Jussia käyttämässä 27.11 eläinlääkärissä. Anaaleissa ei kuitenkaan paikanpäällä ollut mitään suurempia ongelmia, joten päätettiinpä laittaa rokotukset niskaan samointein. Lisäksi Jussi punnittiin ja se painoi 6,4kg. Eli 300g ollaan lihottu viime punnituksesta. Ehkä se massa alkaa kohta tulemaan :)
Lisäksi tämä naku ötökkä täytti 1v 16.11! Päivää juhlittiin kakun, pitkän lenkkeilyn ja leikkimisen puitteissa :)
Myös joulu ja uusivuosi meni oikein loistokkaasti. Jussi oli erittäin reippaana uutena vuotena rakettien paukkeessa, toivottavasti ensi vuosi menisi samalla tavalla!
Ja vielä se, että anoin jäsenyyttä seuraan, jotta pääsisimme pikkuhiljaa aloittelemaan jonkun näköisen harrastelun.

 

Sitten pääsemme pääaiheeseen, eli KAJAANI KV 10.01.2010
Päivä alkoi hyvin aikaiseen, tarkalleen 3.30 (2h yöunien jälkeen ;D). Ensin koiran kanssa lenkille, josta sitten viimeistely trimmiin. Olin Jussin jo edellisenä iltana ajellut moserilla, joten näyttelypäivänä oli vain partakoneella viimeistely. Sitten pakkauduttiin autoon ja suuntasimme nokan kohti rantakylää, josta kyytiin poimittiin Laura + minttu sheltti ja Armas brassin omistaja Siina. Sittenpä alkoi varsinainen matkamme kohti kajaania. Auton takapenkki sammui kuin saunalyhdyt ja minä olin yllättävän pirteänä ja pidin äitiäni (kuskia) hereillä :D Jussi oli koko automatkan todella levoton. Se ei rauhoittunut nukkumaan laisinkaan. Se läähätti ja vaikutti hyvin stressaantuneelta, liekkö minun jännittämiseni vaikuttanut niin paljon sitten :/
Paikalle päästyämme purkauduimme koko revohka autosta ja suntasimme valtavan tavaramäärän kanssa näyttelypaikkaan, eli Kajaanin pallohalliin. Jussin kehä alkaisi vasta 13 aikoihin ja paikan päällä olimme jo 8.30, eli vielä oli matkaa omaan suoritukseemme. Syy, miksi tulimme niin aikaiseen, oli se, että Minttu sheltin kehä alkoi 9.00. Sitä kehää seurailin sitten sivusilmällä ja kävin myös muilla kehillä katselemassa. Myös hiskikehällä piti käydä juttelemassa nettituttujen kanssa.
Muutamisen tunti ennen meidän kehän "arvioitua alkua" äitini ystävällisesti sponssasi Jussille kevythäkin, mihin Jussi sitten loppuajaksi lykättiin odottelemaan, kera kasan vilttejä. Oman kehämme lähestyessä viimeistelin Jussia vielä harjaamalla ja muutenkin puunaamalla. Vihdoin pääsimme kehään. Meidän luokassamme oli vain yksi koira meidän lisäki. Puuteriuros Kiikunkaakun Mittatilaustyö. Tämä koira esiintyi ensin, oikein hyvin, eikä sen ulkonäössäkään mitään suurempaa vikaa ollut. Tämän jälkeen olikin sitten meidän vuoro. Ensin tuomari pyysi juoksuttamaan edestakaisin. Jussi juoksi ihan kivasti, hiukan ryhdittömästi kuitenkin. Sitten menimme pöydälle. Olin juuri saanut Jussin pöydälle, kun tuomari tulikin jo tutkimaan. Jussi tätä äkkinäistä ilmeisesti vähän säikähti ja lähti aika vauhdikkaasti pakittamaan. Olisi se varmaan muutenkin pakittanut, mutta en usko, että ihan noin pahasti siltikään. Tuomari aika tarkkaan tutki pään ja hampaat, mutta Jussi antoi tehdä sen todella nätisti. Ei yrittänyt enää pois tilanteesta, vaikka hiukan tuinkin takapuolesta. Hiukan tuomari tsoomaili Jussin ylimääräistä hammasta, mutta ei siitä kuitenkaan mitään maininnut. Tämän jälkeen tuomari siirtyi tutkimaan takapäätä. Sitäkin Jussi yritti aluksi aika paljon väistää, mutta tyytyi tilanteeseen loppujen lopuksi. Sittenpä pääsimmekin jo pois pöydältä.(c) Laura P.
Jussi seisoi aluksi melko huonosti tuomaripöydän edessä, mutta loppuakohti seisoi ihan älyttömän hyvin ja ryhdikkäästi! Ja malttoi napottaa paikallaan useammankin hetken, eikä kylmäkään näyttänyt vaivaavan! Tuomari seisotti melko pitkään ja tutki rotumääritelmääkin siinä välissä. Tämän jälkeen tuomari pyysi vielä juoksemaan kerran kehän ympäri. Tämän jälkeen sitten olikin aika "kilpailuluokan", vaikka en ollut saanut vielä laatuarvosanaakaan tietooni. Olin vähän suu auki siinä, että mitenköhän se nyt menikään sitten :D
Juostiin vielä kerran kehän ympäri parin kanssa, jonka jälkeen kehäsihteeri tuli kertomaan puuterin omistajalle, että tasaväkisiä olivat koirat, mutta koska puuterin karva oli hiukan takkuinen (tms. kuulin vain osan keskustelusta), niin se tuli sitten kakkoseksi. Minä olin ihan että ahaa, me ollaan siis ykkösiä, mutta mikä meidän laatuarvosana on :''D Sitä sitten kysyinkin kehäsihteeriltä, kun se tuli meidän luoksemme. Tämä siihen nauraen tokaisi, että "no eri tietenkin" ja ojensi meille sitten vaaleanpunaisen nauhan ja kilpailuluokan voitosta punaisen nauhan. Oli hiukan hämmentynyt olo handlerilla, minulla :D
(c) Laura P.
No siinäpä sitten jäätiinkin odottelemaan PU kehää, vaikka suunnitelma olikin ollut lähteä heti Jussin arvostelun päätyttyä. PU kehästä tulikin sitten aika täysinäinen, sillä tuomari mieltyi kaiken näköisiin, kokoisiin, värisiin ja turkkisiin uroksiin ja kaikki saivat ERIn. Jussi seisoi PU kehässä taas hyvin ryhdikkäästi, mutta meitä ei otettu kilpailemaan PU titteleistä. Noh, pääsisimme siis lähtemään. No, mitäpä vielä, mennessäni hakemaan arvostelua minulle tokaistaan, että "juu, sun pitää jäädä vielä ROP-Junnun valintaan" :'DD
No, sitäpä jäätiinkin sitten odottelemaan, vaikkakin ihan turhaan sillä juniorinarttujen voittaja oli myös ROP, eli ROP-junior meni luonnollisestikkin myös tähän osoitteeseen. Jussi olikin jo aika väsynyt, sillä se ei juossut enää yhtään ryhdikkäästi tai innostuneesti. Mutta vihdoin pääsimme lähtemään! Jussi oli automatkan taas melko levoton, mutta paljon rauhallisempi, kuin tulomatkalla.

Arvostelu:
"Perfect type. Strong head and muzzle, scissor bite, dark eyes, widely open ears. Excellent topline and tailset. Free movement. Rather broad and deep brest.
Good presentation.
Suom. Täydellinen tyyppi. Voimakas pää ja kuono, saksipurenta, tummat silmät, "laajalle ulottuvat" korvat. Erinomainen ylälinja ja hännän asento. Vapaa liike. Melko tilava ja syvä rinta.
Hyvin esitetty.
"
ERI JUK1

Ja tuomarina toimi siis:
Julia Aidietlene, Liettua
 

Myös Mintulla meni todella hyvin ja se sai ERI NUK2! Edellisenä päivänä Armas brassi taas kahmi ERI NUK2 PU2 vara-SERT ja vara-CACIB! Hienoa molemmat otukset! Lisäksi jotain ne kävi huitelemassa agiradoillakin ja Miba sai myös tuloksen! :)