Paljon on tapahtunut myös tuon Uimaharjun mätsärin jälkeen.

1247150116_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ollaan käyty monesti (ennen näitä sateita) rannalla. Laura ja Minttu ovat olleet mukana, ja Jussi on mielin määrin saanut Mintun kanssa touhuilla. Uimaan ei ukko ihan vapaaehtoisesti lähtenyt, mutta ei se ihan maailman inhottavintakaan ollut. Jussi ui todella taitavasti ja jäi hipsuttelemaan rantaveteenkin :)

1247150177_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eräs päivä käytiin myös yhteislenkillä Noljakan koiraporukan kanssa. Mukana oli Minttusheltti, Bogi cockeri, kaks kääpiösnautseria Tiamo ja Wilma ja lisäksi cavalier Milo :)

Käytiin myös Jussin kanssa katsomassa (ja kuvaamassa) Mintun agilityn hallittavuustesti, jonka jälkeen menimme raveihin. Raveissa oli paljon ihmeteltävää! Paljon ihmisiä ja isoja hevosia jotka juoksivat tuhatta ja sataa aidan toisella puolella.

Jäljellä

Lisäksi kävimme jäljestämässä verijäljellä. Mukana olivat minä, Jussi, Rino, Minttu ja Laura. Luulimme, että Minttu älyäisi asian kaikista huonoiten, mutta Minttupa yllätti ja hoksasi jutun jujun todella hyvin. Jussin hoksottimet eivät puolestaan toimineet aivan yhtä loistokkaasti. Aikansa se verta haisteli, jonka jälkeen kusaisi sen päälle ja kääntyi katsomaan sanoakseen "Niin. Ja mitäs sitten tekisimme?". Rino tajusi jutun melko hyvin. Sekin tosin merkkaili veren päälle, mutta pysyi kohtuuhyvin jäljellä, muutamaa harharetkeä lukuunottamatta. Rino otti vainua ehkä hiukan liikaa ilmasta, mutta ei se mitään..

Eläinlääkärissä
Kävimme myös Jussin kanssa 7.7 eläinlääkärissä näyttämässä hammasta, joka tahtoo olla melko tiukasti jumissa, vaikka uusi hammas kovasti puskee tilalle. Eläinlääkäri kuitenkin suositteli odottamaan siihen asti, kunnes kulmahampaatkin alkaisivat vaihtumaan, sillä jos jokin niistäkin jumittaisi, niin poistettaisiin sitten kaikki kerralla, eikä yksi kerrallaan. Lisäksi varoaikakaan ei olisi kerennyt menemään umpeen ennen seuraavia näyttelyitä.

Myös Rino oli mukana eläinlääkärireissulla, hakemassa uusia rokotuksia. Pappa ei edes huomannut, kun rokotukset laitettiin. Lisäksi keskusteltiin Rinon kyljessä olevasta patista, jonka epäillään olevan lihaskudospatti. Jos patti alkaa laajeta, niin siitä otetaan ohutneulanäyte, jotta saadaan varmuus, että mikä patti se oikein on. Mikäli patti on jotain pahempaa, niin keskustelimme äidin kanssa, että Rinoa ei aleta tuossa iässä enää leikkaamaan, vaan papparainen saa elää sen aikaa minkä vielä hyvää elämää on jäljellä.

Koirien painot eläinlääkärireissulla: Jussi tasan 6kg ja Rino 25,2kg.

Match Show 8.7 Lieksassa
Päätimme Lauran kanssa lähteä koirinemme (Jussi, Rino ja Minttu) Lieksan match showhun. Ajatus tuntui hyvältä siihen saakka, kunnes saavuimme paikalle. Vettä satoi melko hyvin ja paikalla oli todella monta koirakkoa. Vesisade onneksi loppui juuri, kun kehät alkoivat.
Mätsäri pidettiin hiekka-alueella, johon oli sitten muodostunut oikein hyvin isoja lätäköitä. Nooh, Jussi ei tunnetusti pidä märästä...... Kehään kun mentiin, niin Jussin ei olisi tehnyt yhtään mieli juosta iloisesti, koska maa oli aivan läpimärkä. Lähinnä se vain jolkotteli mukana, eikä ollenkaan keskittynyt siihen mitä siltä pyysin.
Pöydällä Jussi oli myös melko huonosti. Se lähti reilusti pakittelemaan pois pöydältä, eikä nakitkaan kelvanneet. Hampaat se antoi tapansa mukaan katsoa oikein hienosti. Parina oli jonkin sortin terrieri, ja olimme Jussin kanssa sitten PUN, vaikka Jussi meni omasta mielestäni paljon huonommin kuin se terrieri :'D
Pun kehää sitten odoteltiin, koska tuomarit meinasivat sen unohtaa ja aluksi se meni päällekkäin Rinon kehän kanssa (olin siis Rinon kanssa kehässä). Noh, kaveri yritti Jussia sitten viedä kehään, mutta ei se arkajalka uskaltanut muiden matkaan lähteä :P Joten kehä sitten siirrettiin myöhemmäksi. Pun kehässä sitten maa oli jo hiukan kuivunut ja parinamme oli partacollie. Jussi meni hiukan paremmin nyt, mutta sitten tuomari käski meidän juosta hiljempaa, joka ei sitten Jussin metodeihin sopinut ja se alkoi kiskoa hihnassa melko levottomasti. Ei mahtanut siis meno kovin hyvältä näyttää...... Noh, olimme kuitenkin sitten PUN1.

Rinon kehäsuoritus oli todella hienoa! Poika juoksi todella reippaasti ja iloisesti, vaikkakin hampaita katsottaessa hiukan peruutteli. Se seisoi todella upeasti ja rauhallisesti paikoillaan. Rino sai (ehkä hieman odotetustikkin) punaisen nauhan :)
Parhaan punaisen valinnassa, Rino oli vieläkin paremmin, vaikkakin ehkä väsyneisyydestä johtuen hiukan haukkuherkempi. Se juoksi silminnähden upeasti, reippaasti ja omanarvontuntuisesti, seisoi ryhdikkäästi hievahtamatta paikoillaan. Olin hiukan pettynyt, kun meitä kiitettiin osallistumisesta ja pyydettiin poistumaan kehästä. Olisi ukko kyllä voinut tuon esityksen perusteella pärjätä paljon paremmin!

Tämän jälkeen minulle ja Jussille tultiin sanomaan, että me osallistutaan vielä "Iloinen häntä" -kisaan. Mietin hetken, että milläköhän perusteella, koska Jussin häntä tuskin äärettömän iloinen on ollut :P Noh, siellä piti sitten juoksennella. Ja paikallaankin olisi hännän pitänyt heilua, mutta Jussin rotuominaisuuksiin kuuluu, että häntä on alhaalla seistessä. Olimme 5 sijalla tässä kilpailussa.

Sitten oli Jussin BIS kehän vuoro. Ensin juostiin. Tässä kohtaa Jussi vielä jaksoi juosta suhteellisen reippaana. Sitten seisotettiin ikuisuus. Ja sitten taas juostiin. Tässä juoksussa Jussi ei enää jaksanut, vaan lönkytteli ilottomana perässä.. Meidät lempattiin BIS kehästä pihalle 5ltä sijalta, sillä vain 4 palkittiin. Seisoa se kuitenkin jaksoi hienosti paikoillaan :)

Rinoon olin päivän jälkeen erittäin tyytyväinen. Jussin esitykseen ja kehäkäyttäytymiseen puolestani en ollut aivan yhtä tyytyväinen, vaikkakin tuloksiin voin olla enemmänkin kuin tyytyväinen.

Saldona siis;
Jussi PUN1, BIS ei sij. "Iloinen häntä" -kisan 5. Palkintosaalis oli pehmolelupossu, 3 luuta ja yksi rouhetikku.
+ Eräs nainen tuli pyytämään suostumustani minun ja Jussin kuvan julkaisemiseen jossakin Lieksan paikallislehdessä :)

Rinon saldona PUN ei sij. eikä myöskään palkintoja.

1247153030_img-d41d8cd98f00b204e9800998e