Nyt alkaa melkeen ihan hävettää tämä mun laiskuus ja saamattomuus, mutta yritän ihan tosissaan petrata.

Ensinnäkin on ollut paljon mätsäreitä ja näyttelyitä, jonka lisäksi ollaan puuhailtu kaikenlaista jännää.

Ensimmäiseksi voitais kerrata tämän kesän mätsärijuttuja.

2.4 Sinkkolassa oli mätsäri, ilma oli melko lämmin, mutta lunta oli vielä maassa. Jussi kuitenkin esiintyi alasti ja todella reippaasti ollen SIN4
25.4 Ajeltiin Uimaharjuun match showhun. Ilma oli kohtuu lämmin, mutta tuuli oli melko kylmä. Jussi esiintyi alasti, muttei kylmän tuulen takia esiintynyt kovin edustavasti. Jussi sai sinisen nauhan. Sinisiä ei sijoitettu, vaan kaikki meni suoraan sinisten BIS-kisaan. Siellä Jussi ei sijoittunut.
16.5 Joensuussa oli match show, Jussi sai sinisen nauhan, muttei sijoittunut.
18.5 Oli myöskin mätsäri Joensuussa ja Jussi oli sinisten neljäs.
29.6 Oli jälleen kerran match show ja Jussi oli SIN1, mutta jostain syystä sinisten nauhan saaneet eivät menneet BIS kehään :/
13.7 Taas mätsäri Joensuussa, sininen nauha, ei sijoitusta.
4.8 Sininen nauha, ei sijoitusta, Joensuussa.
21.8 Ajeltiin tohmajärvelle mätsäriin. Paikan päällä oli toinenkin harjis. Tuomari ilmeisesti unohti Jussin käsitellä, mutta ihan hyvä, koska pöytää ei käytetty, niin miestuomari olisi ollut Jussille iso ahdistuksen paikka. Loppujen lopuksi Jussi sai punaisen nauhan ja putosi kehästä neljänneksi viimeisenä pois. Eli oli periaatteessa PUN4, vaikkakaan neljättä ei palkittu.

Pääasiassa Jussi on esiintynyt kaikissa mätsäreissä todella hienosti ja pöytäkäyttäytyminen on parantunut ihan mielettömästi. Jussi on jo pariin otteeseen seissyt pöydällä paikallaan nojaamatta mihinkään sen ajan kun tuomari tutkii. Tästä ollaan oltu todella tyytyväisiä!

Sitten mennään virallisiin näyttelyihin!

13.5 Kaikkien rotujen näyttely, Kangasniemi.
Lähdettiin Jussin kanssa Lauran kyydillä kohti kangasniemeä. Jussin kasvattaja oli myös paikan päällä kera Wandan (Jussin emä) ja Hertan (Jussin sisko). Tuomari puolestaan on kasvattajatuomari.
Sää oli melko kolea ja vetinen, vaikkei vettä satanutkaan. Jussi esiintyi vallan hyvin, ja pöydälläkin oli siihen nähden hyvin, että oli miestuomari. Tuomari arvosteli koirat pöydällä.
(c) Laura P.

Arvostelu:
"Good size. Not elegant head. Correct topline. Too short chest. Good angulation. Good skin. Good movement."
Suom. Hyvä koko. Epäeleganttinen pää. Oikeanlainen ylälinja. Liian lyhyt rinta. Hyvät kulmaukset. Hyvä iho. Hyvä liike.
JUN H

Tuom. Adam Ostrowski, Puola.

7.8 Kansainvälinen näyttely, Kuopio.
Mikko lähti meitä viemään kuopioon. Sää oli hyvä, ehkä turhankin hyvä, sillä lämpöasteita oli varmasti lähemmäs +30 ja aurinko paistoi täydeltä terältä.
Jussi esiintyi hyvin, vaikka juoksikin vähän laiskasti ja ryhdittömästi. Pöydällä oli ok, mutta ahdistui hieman, sillä mukana oli myös tuomariharjoittelija. Lisäksi tuomari arvosteli rakenteen pöydällä.
   

Arvostelu:
"20 months. Expressive head. Scissor bite. Could have little more chin. Correct neck. A little long in body. Elbows should be closer to body, turn out front feet. Moves well, good topline. Correct skin. Good coat on head, tail & feet.suom. 20.kuukautta. Ilmeikäs pää. Saksipurenta. Leukaa voisi olla vähän enemmän. Oikeanlainen kaula. Hiukan pitkä runko. Kyynärpäät saisivat olla lähempänä runkoa, uloskääntyneet etujalat. Liikkuu hyvin, hyvä ylälinja. Oikea iho. Hyvä karva päässä, hännässä ja jaloissa."
NUO EH NUK3

Tuom. Chantal Méry, Ranska. 

8.8 Kansainvalinen näyttely, Kuopio.
Oltiin yö leirintäalueella söpössä pienessä mökissä. Minulle iski yöllä joku vatsapöpö ja ylipäätänsä lähtö näyttelyalueelle oli vähän epävarma. Päätin kuitenkin, että kestän näyttelypäivän ja toivoin vain, että ei saataisi eriä, ettei jouduta enää PU-kehään jäämään. Toisin kuitenkin kävi. Tuomarina oli mies, joka vähän uhkaavassa asennossa odotteli koiria pöydälle (nojasi siis pöytään ja oli kumarassa). Jussi ei suostunut pöydällä seisomaan juuri ollenkaan, vaan yritti tilanteesta pois. Antoi silti koskea moitteettomasti. Myöskin tämä tuomari arvosteli pöydällä, jonka ajaksi meni onneksi kauemmas, että sain Jussin edes jotenkuten seisomaan.
Luokkasijoitusta valittaessa tuomari juoksutti Jussia ja luokka 3 tullutta urosta, sillä niiden välillä oli ilmeisesti vaikea päättää. Tuomari kuitenkin sijoitti Jussin luokka2. Ja luokka1 oli loppujen lopuksi PU2, joten huonoille ei hävitty.
 

Arvostelu
"Good size. Good body. Excellent straight back. Correct bite. Too outwards front feet. Little bit high chest. Medium back angles.
suom. Hyvä koko. Hyvä runko. Erinomainen suora selkä. Oikea purenta. Liian ulkonevat etujalat. Hiukan korkea rinta. Takakulmaukset (ns.) " keskitasoiset"
NUO ERI NUK2

Tuom. Tuomarina Zsolt Lokodi, Romania.

 

Muuta tapahtunutta

Jussi kävi agilityn hallintatestissä. Hallintatestiin kuului ihan ensimmäiseksi luoksepäästävyys, Jussi päästi kouluttajan kyllä ihan hyvin luokse, mutta hiukan varovaisesti kävi kuitenkin tutustumassa, yllättävän hyvin kuitenkin.  Sitten olikin pujottelu kytkettynä ringissä olevien koirien välistä. Siinä Jussi ei kuunnellut juuri ollenkaan ja olisi vain halunnut mennä nuuskuttelemaan kavereita. Tämän jälkeen oli irti kulkeminen ringissä olevien koirien keskellä, ja pysähtyä ainakin kerran. Tässä Jussi toimi oikein hyvin ja pysyi melko hyvin kontaktissa. Lisäksi oli paikalla oleminen 30 sekunnin ajan, jonka jälkeen koira piti kutsua luokse. Tämä osio meni Jussilta aivan loistavasti. Kun arvostelu oli melko löysähkö, niin kytkettynä kulkemisfailistakin huolimatta päästiin alkeiskurssi läpi ja sen seurauksena saatiin paikka alkeisryhmään!!

       

Kaiken tämän lisäksi ollaan saatu elämään kolme uutta eläjää. Jussi on saanut itselleen osa-aikaisesti kaksi tyttöystävää Mimosan ja Muusan.
Gorgeous Red Kind And Nice "Mimosa"
Punainen irlanninsetteri, narttu
s. 17.4.2009

Muusamuru, "Muusa"
Kultainennoutaja, narttu
s. 31.12.2004

Näiden lisäksi sitten niiden hihnanjatke, eli Mikko :)