Tällä kerralla harjoittelu aloitettiinkin odottamisharjoituksella. Eli koiran olisi tarkoitus odottaa paikallaan (periaatteessa paikallaoloa). Sai olla seisten, maassa tai istua. Ensin koitin Jussin kanssa seisaalteen odottamista, mutta siitä se lähti todella herkästi seuraamaan. Joten otettiin sitten ensin istumaharjoituksia, muisteltiin siis mitä se istuminen on. Sitten aloin ottamaan askeleen eteen ja samantien askeleen taakse. Kun Jussi alkoi sisäistää, ettei ole tarkoitus lähteä seuraamaan, aloin käyttää "Odota" käskyä. Jussi ei kuitenkaan hirveästi pitänyt tästä harjoituksesta, sillä se ei olisi millään halunnut jäädä askelta kauemmaksi minusta. Todella vaikea harjoitus Jussille :/ Se alkoi kuitenkin sujumaan hetkittäin, mutta sitten harjoitusaika venyi ilmeisesti liian pitkäksi, eikä Jussi malttanut enään ollenkaan jäädä paikalleen. Hiukan mönkään siis meni tämä harjoitus.

Odota -harjoituksen jälkeen, aloimme opettelemaan kosketuskepin käyttöä. Saimme aloittelijaversiot kosketuskepistä (puinen tikku, jonka päässä valkoinen pallero). Jussi ei ensin meinannut ollenkaan kiinnostua kepistä, niin sitä piti hieman sytytellä "jahtaamaan keppiä". Se ei kuitenkaan villiintynyt siitä niin paljon, että olisi sen suuhun halunnut ottaa. Joten tämä "sääntöjen rikkominen" toimi meidän kohdalla :P Tarkoitus on siis, että koira koskettaa keppiä kuonollaan, muttei ota sitä suuhun. Koira alkaa myös seuraamaan keppiä, kunhan ollaan koskettamista harjoiteltu tarpeeksi. Kun Jussi älysi, että palloa täytyy koskettaa, se intoutui siitä täysin. Ohjaaja meiltä kysyikin, että ollaanko harjoiteltu kosketuskepin käyttöä aikaisemmin, kun se sujuu niin loistavasti. Eipä me semmoista vehjettä kumpikaan oltu edes aikaisemmin nähty ;D Jussi täten tituleerattiin luonnonlahjakkuudeksi, kun se oppii kaikki harjoitukset samantien :P Ohjaaja lupasi seuraavalla kerralla ohjata meitä käyttämään kosketuskeppiä oikean näyttelyasennon löytämisessä :)

Lopuksi harjoiteltiin vielä hampaiden katsomista. Aloitettiin Jussin kanssa ihan alkeista, eli kuonon ja huulten räpeltämisestä, joka sujuikin aivan moitteettomasti. Hiukan myös raotettiin huulia. Lisäksi liitin tähän vihjesanan "hampaat", jotta poika tietää mitä tuleman pitää.

Lopuksi pentuset saivat taas kirmailla keskenään koulutusalueella. Tämän jälkeen otin Jussin käymään vielä pöydällä, jotka sattuivat olemaan siinä tilassa esillä. Todella kivasti ja rennosti ukkeli siinä malttoi olla ja seisoa. Pitäisi päästä pöydälle seisoskelemaan useamminkin.

 

Kotona ollaan nyt paljon harjoiteltu kurssilla käytyjä asioita. Nyt hiotaankin paremmaksi näitä taitoja, ennenkuin opetellaan seuraavia. Tassun antamisen Jussi oppi n. 3minuutissa. Otin vain pari kertaa sen tassun itse käteeni, sanoin tassu, naksautin ja annoin palkan. Kahden kerran jälkeen Jussi itse sitten tarjosi tassuaan, jolloin tietty naksautin ja palkkasin. Liitin siihen myös käskysanan, jonka Jussi myös osaa.

Ensi kerralla kurssilla harjoitellaan kuulemma viereen tulemista :)

Video - Istu, maahan, tassu

Video - Kosketuskeppiä yms