Aamulla aikaseen soi herätyskello, johon herättiin yllättävän pirteästi. Sitten jolkoteltiin lenkille, josta suorintatein suihkuun pesemään Jussi. Koira oli varsin ihmeissään ja näreissään tämmöisestä aamunavauksesta ja yritti laittaa suihkussa hanttiin vähän joka tilanteessa. Suihkusta päästyämme alkoikin sitten puunaus. Kynnet leikattiin, korvat puhdistettiin, karvat harjattiin ja ajeltiin epäkelvot karvat pois.

Aamutoimien ja pakkailujen jälkeen, isäni heitti meidät Lauran (kasvattajan) luokse, jossa sitten viimeistelimme sängen pois. Tämän jälkeen sulloimme koirat (Jussin ja Jussin siskon Nyytin) takaluukkuun ja pakkauduimme autoon, suuntasimme auton nokan kohti Keravaa, jossa Jussin Hertta sisko asustaa. Kävimme koppaamassa Hertan ja hänen omistajansa mukaan. Sitten suuntasimme kohti Hollolaa. Kerran ajettiin harhaan, mutta se ei haitannut, koska loppujen lopuksi löysimme tiemme ajoissa perille.

Perille päästyämme leiriydyimme kehän viereen ja saimme tietää, että Jussin luokassa olisi pitänyt olla toinen uros, mutta se oli sitten kuitenkin poissa.

1241453295_img-d41d8cd98f00b204e9800998eMinä ja Jussi ryhmäkehässä (c) Laura K.

Jouduin siis menemään Jussin kanssa aivan yksin kehään ja vielä ensimmäisenä! Jussi tuli kehään oikein reippaana ja meidät käskettiin heti ensimmäiseksi juoksemaan kehän ympäri. Jussi juoksi oikein reippaasti ja iloisesti. Tämän jälkeen menimme pöydälle. Tuomari oli mies ja Jussia jännitti todella paljon, sillä ennen ei ole ollut mies tutkailemassa sitä. Ja tilanteesta vielä kammottavamman Jussille (ja omistan jännitykselle) teki se, että tuomarilla oli semmoinen metsästäjän lierihattu päässä. Jussi arkaili tilannetta jonkin verran, mutta antoi silti kiltisti tutkailla itseään. Loppujen lopuksi jumituimme kuitenkin Jussin kiveksien tutkintaan, sillä herra oli päättänyt "imaista" toisen niistä sisäänsä. Siinä alkoi pikkaisen hikikarpaloita virrata esittäjän otsalle. Ensin en edes tajunnut, että kiveksissä on jotain "vikaa", kunnes tuomari kysyi, että "onko tällä ollut molemmat kivekset". Siinä vaiheessa iski melkoinen epätoivo. Aikansa tuomari niitä ronkki, ja pyysi sitten vielä minuakin ronkkimaan. Tuloksetta. Sitten tuomari OTTI JUSSIN SYLIINSÄ (siinä vaiheessa olin varma että koiralla kilahtaa, kun oli muutenkin niin jännittynyt), Jussi oli kuitenkin niin kauhunlamaannuttava, että tyytyi kohtaloonsa! Sitten tuomari laski Jussin takasin pöydälle ja ronkki kiveksiä vielä hetken, ja lopulta, LOPULTA kuului "Joo täällä se on. Normaalit kivekset!" Sitten katsottiin vielä yleisilmettä ja hammaskalusto, jonka Jussi antoi tehdä mukisematta.

1241453460_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jussi ryhmäkehässä

Pöytäepisodin jälkeen juoksimme vielä kolmion, jonka jälkeen tulimme vielä seisomaan tuomarin eteen. Jussi malttoi seistä oikein kauniisti ja rauhallisesti. Sitten meille tultiinkin ojentamaan punainen nauha, kera KP-ruusukkeen! Kelpasi lähteä kehästä hymy huulilla! Katselimme sitten vanhempien urospentujen kehän, jonka jälkeen olikin sitten parhaan uroksen valinta. Vastassa oli Stormblåstens Under The Spell, joka esiintyi tosi hienosti ja rutinoituneesti. Ensin seisotimme koiria, jonka jälkeen juoksutimme niitä kehän ympäri. Kierroksen ollessa täynnä, tuomari ohjasi meidän "ykköspaikalle", mutta en siinä vaiheessa vielä arvannut tulevaa. Sitten tuomari tokaisi Paras uros1 (ja osoitti sormellaan meitä)! Olin vielä varautunut seisottamaan koiraa, joten olin ottanut kouran täyteen nakkeja. Tuli kiire sulloa ne taskuun ja pyyhkimään käsi housuun, sillä tuomari lähestyi kättelemään. Seisoskelin ensin huuli pyöreänä, jotta "Häh?!" Mutta tajusin sitten poistua kehästä :P

Katselin tässä välissä narttujen kehät, joissa Jussin kolme siskoa esittäytyivät. Ensimmäiseksi sijoittui Nyytti (Windy Willow's Aruban Red Gold), Leona (Windy Willow's African Queen) oli kolmas ja Hertta (Windy Willow's Artic Soul) oli neljäs. Kukaan ei kumma kyllä saanut KP:tä.

Meidät sitten huudettiin takaisin kehään, jossa meille ojennettiin ROP-ruusuke :) Kyllä oli ilo ylimmillään siinä vaiheessa!! Tämän jälkeen jäimme vielä esittäytymään kasvattajakehään, yhdessä kolmen siskon. Jussi käyttäytyi todella hyvin ja malttoi esiintyä. Laura oli ainut ilmottautunut kasvattaja, joten voitto tuli automaattisesti kotiin kera kunniapalkinnon!

Sitten oli pitkä ryhmäkehien odotus edessä. Kun ryhmäkehä viimein alkoi, Jussi oli jo todella väsynyt. Poika ei jaksanut oikein enää esittäytyä edukseen, seisoi kyllä todella hienosti, mutta juoksiessa oli laiskahko. Emme päässeet ryhmäkehästä jatkoon, mutta se ei oikeastaan haitannut ollenkaan. Ryhmäkehästä kiiruhdimme suoraan parhaan kasvattajan valintakehään. Jussi jaksoi sielläkin esittäytyä melko hyvin, mutta emme päässeet sitten kuitenkaan jatkoon enää.Päivä oli oikein hyvä ja kaikinpuolin onnistunut! Kiitos asianomaiset seurasta, spesiaalisti Lauralle tuesta, koirasta ja kyydistä!

Lopuksi vielä arvostelu ja pari palkintokuvaa :)

PU1, ROP, KP

"Maskuliini urospentu, jolla oikeat mittasuhteet. Hyvä pää ja ilme, kaula ja runko. Rodunomaisesti kulmautunut. Liikkuu vapaasti ja ryhdikkäästi. Hyvä käytös."

Tuomari: Harto Stockmari

1241453501_img-d41d8cd98f00b204e9800998e(c) J.J1241453541_img-d41d8cd98f00b204e9800998e