Taas oli aika pk-seudun harjisporukoiden harjistreenien.

Tällä kerralla paikalle tuli paljon enemmän porukkaa, kuin viimeksi. Mutta velipoika Eppu oli kuitenkin paikalla tälläkin kerralla. Tällä kerralla ei koiria niinkään sosialistettu aluksi, vaan aloitettiin heti treenaaminen. Käveltiin kaikki ringissä peräkkäin ja Jussi malttoi todella hienosti ravailla vierellä, kuin mikäkin showkoira. Minä oisin veikannut liikkumisen olevan jotain kiskomisen, pomppimisen ja sinkoilun väliltä, mutta ei. Jussi oli äärimmäisen mallikelpoinen! Sitten seisahduttiin seisomaan ja aluksi olin kyykyssä ja "asettelin" Jussia, mutta se tapa ei taida Jussille sopia, sillä se jäykistyi ja rupesi köyristelemään selkää. Vaihdoin tavan "vapaaseen seisottamiseen", mitä ollaan kotonakin harjoiteltu. Vapaa seisottaminen toimi Jussilla äärimmäisen paljon paremmin, vaikkakin jalkojen asennot ovat vielä todella huonot. Eli saattaa seisoa ihan supussa, tai sitten jalat sojottavat sinne sun tänne. Mutta muuten Jussi on paljon rennompi ja ryhdikkäämpi, kuin aseteltuna seisoessa.

Sitten olikin pöytätutkimusten vuoro. Mentiin pöydälle ensin seisomaan, joka ei oikein sujunut, sillä Jussi jännitti todella paljon pöydällä olemista. Paljon enemmäin kuin viimeksi. Ja pöydällä ei uskalla seisottaa niin vapaasti, kuin maassa, ihan siltä varalta, ettei se pääse putoamaan. Hampaat Jussi antoi katsoa äärimmäisen mallikkaasti ja siitä saatiinkin "tuomarilta" kehuja! Myös muuten Jussi antoi kopeloida itseään todella hyvin. Eli muuten pöytäkäyttäytyminen on varsin mallikasta, lukuunottamatta tuota seisomista!

Myöhemmin mentiin vielä uudelleen pöydälle mitattavaksi. Mitta hieman Jussia jännitti, mutta pian se mitan väistely unohtui, kun sai vähän possun sydäntä nenän eteen naposteltavaksi. Todella rohkea pipana! Ja senttikorkeudeksi saatiin noin 24cm!

 

Sitten mentiin eräänlaiseen "koulutuspiiriin" mukaan. Siinä harjoiteltiin nätisti olemista, samalla kun muut koirakot "pujottelivat" ohi. Myös me päästiin Jussin kanssa pujottelemaan ja se meni melko hyvin. Vähän keskitys herpaantui välillä, mutta muuten todella hyvin.

Lopuksi koirat päästettiin vielä vapaana sosialisoitumaan. Ja Jussi kyllä innolla kaikkiin siellä tutustui ja hyviksi leikkikavereiksi muodostui velipoika ja n. 1kk vanhempi puuterityttö Heili. Hirmuista Rallia vedettiin pitkin harjoitustilaa ja siitä monet saivatkin hyvät naurut. Eli on tässä meidän Jussissa pieniä huumorimiehen piirteitäkin :D

 

Lisäksi perjantaina käytiin pitkällä bussimatkalla, kun mentiin kyläilemään Helsinkiin  Vapun ja puuterityttö Essin luokse. Ei ollut kyllä riemulla rajaa, kun kaverukset juoksivat pitkin Vapun asuntoa. Lisäksi mentiin kävelylle koirapuistolle. Jussi käveli todella hienosti, vaikka välillä piti pysähdellä piipittämään. Myös tarpeet tulivat hienosti ulos :) Koirapuistolla oleskeltiin sitten aitauksen ulkopuolella ja tutustuttiin muihin koiriin verkon takaa. Jussi olisi kyllä mieluummin jättänyt tutustumatta ja ilmoittikin siitä kyllä komealla murinalla. Roturasismia ilmassa?