Käväisimme Jussin kanssa Match Showssa Uimaharjussa. Pesin Jussin jo edeltävänä päivänä ja trimmailin sitten mätsäripäivänä. Trimmeri ei tosin ollut kovinkaan yhteistyökykyinen akun varauksen osalta..

Matka alkoi Lauran, Mintun omistajan kyydityksellä. Matkalta nappasimme mukaamme vielä Brasilianterrieri uroksen, Armaan. Jussi olisi kovin tahtonut Armaaseen tutustua, mutta brassipoika ei ollut samaa mieltä. Vastakaiuksi Jussi sai vain murinaa, jota sitten alkoi näreissään itsekin tuottamaan. Matka meni oikein hyvin ja perillä Jussi oli aivan ihmeissään, kun oli taas paljon koiria ympärillä. Sää oli pilvinen ja pilvet uhkasivat sataa, mutta pisaroita alkoi tippua vasta mätsäreiden loppupuolella, mikään erityisen lämmin ilma ei ollut.

Ilmoittautumisen jälkeen jäimme odottelemaan kehien alkua ja ne alkoivatkin melko pian. Jussin parina oli ilmeisimmin melko näyttelyrutinoitunut keskikokoinen villakoira (?). Jussi esiintyi melko hyvin, juoksu oli melkoisen ryhditöntä ja innotonta, mutta silti reipasta. Pöydällä Jussi hiukan arkaili ja nojaili minuun, mutta oli muuten hyvin asiallisesti, hampaat antoi hienosti katsoa ja muuta :) Melko hyvästä esiitymisestä huolimatta villakoira oli meitä parempi, joten saimme sinisen nauhan. Tämän jälkeen valittiin pienten pentujen sinisten paras ja tässä meitä vastassa oli Jackrusselinterrieri(?), joka ei oikein esiintynyt edukseen, joten olimme SIN1:ä. Pääsimme siis jatkamaan sinisten BIS-kehään.

Odottelun välillä seurailimme Mintun ja Armaksen suorituksia. Minttu ja Armas olivat parina. Minttu sai punaisen nauhan ja Armas sinisen, vaikka molemmat esiityivät todella hienosti! Armas jatkoi siis pienten aikuisen sinisten kehään ollen SIN1 (jatkoi siis myös Sinisten BIS-kehään), Minttu taasen jatkoi pienten aikuisten punaisten kehään, ollen siellä PUN5. Tämän jälkeen olikin sitten sinisten BIS-kehän vuoro, Jussi ja Armas olivat siis molemmat siinä. Ensin seisotettiin ja tuomari (eri tuomari kuin aiemmin) tuli vielä tutustumaan Jussiin. Jussi oli hiukan varuillaan, kun tuomari tuli kyykkimään lähelle, mutta seisoi silti hienosti paikallaan, välillä hiukan epäluuloisesti tuomaria silmäillen. Sitten juostiinkin kehän ympäri (muut paitsi Armas ja Jussi olivat isoja koiria..), juoksutin Jussia löysällä hihnalla, joka osoittautui oikein hyväksi ratkaisuksi, sillä Jussi juoksi todella iloisesti ja ryhdikkäästi! Yksi tiputettiin tässä välissä pois (ensimmäinen koira, joka meni Jussin edellä..) ja sitten juostiin taas kehän ympäri, Jussi etunenässä. Jussi juoksi jälleen oikein kivasti ja ryhdikkäästi. Tuomari silmäili vielä hetken kaikkia näyttelyasennossa ja tuli sitten palkintojen kera onnittelemaan meitä! Jussi siis selvitti tiensä ensimmäisissä mätsäreissään sinisten BIS4:ksi!! Armas sijoittui sinisten BIS1:ksi!! (HYVÄ ARMAS!) Lopuksi siinä piti vielä valokuvaajille poseerata. Palkintosaaliina oli sinisen nauhan lisäksi pieni sininen ruusuke (sin1), pieni vihreä ruusuke (BIS4), pieni pokaali, pieni ruokanäytepussi sekä "näyttely"jakkara.

Pienten pentujen tuomarina oli Katja Kinnunen ja BIS-kehän tuomarina Mari Malén (muistaakseni:D)

Reissu oli siis varsin onnistunut ja mukava ! :)

1247153123_img-d41d8cd98f00b204e9800998e