Ups.... Ja vanha virsi taas :P

No mutta asiaan. Käväisimme koiraporukalla JOAn hallilla reenailemassa hiukkasen. Jussin kanssa otettin lähinnä tuntumaa esteisiin ja harjoiteltiin pieniä pätkiä rataa. Esteet oli medi korkeudessa, joten jo sekin oli Jussille uusi asia. Uusina esteinä Jussi pääsi tutustumaan pituuteen ja renkaaseen.  Rata:

Ensin Jussin kanssa kokeilin ihan vain esteen hyppäystä medikorkeudessa. Jussi aluksi hieman vierasti niin korkeaa estettä mutta hyppelehti kuitenkin reippaasti. Kokeilin myös, että miten onnistuu ohjata Jussi hyppäämään siten, että se ensin kiertää esteen toiselle puolelle ja hyppää sieltä sitten takaisin. Yllättävän hyvin se hoksasi, että mitä haen..

(c) Laura P.

Sitten lähdimme koittamaan pituuden ylitystä. Ensin Jussi ei tajunnut esteen pituutta ja hyppäsi viimeisen palikan päälle. Virheestä viisastuneena, kokeillessamme uudelleen, Jussi hyppäsi hienosti kaikkien palojen yli. Tämän jälkeen pituus sujui aivan loistavasti ja Jussi tuntui tykkäävän esteestä paljon :)

Sitten siirryimme harjoittelemaan rengasta. Se oli, kuten olin arvellutkin, todella vaikeaa Jussille. Ensin ihan vain tutustuttiin moiseen kapistukseen, Jussi yllättävän reippaasti suhtautui moiseen pelottavan oloiseen kapistukseen. Tutustumisen jälkeen aloin harjoittelemaan itsenäisesti (ilman apukäsiä) rengasta (itsenäisesti, koska lisäkädet olisivat varmasti vain hermostuttaneet Jussia). Pitkään pyörittiin siinä renkaan ympärillä, kun Jussi kiersi esteen houkutteluista huolimatta. Loppujen lopuksi Jussi hoksasi, että moinen kiertely ei tuo palkkaa ja varovaisesti pomppasi renkaan läpi! Ukko sai isot kehut ja ohjaaja oli erittäin, erittäin tyytyväinen siitä, että arkajalka uskalsi suorittaa niinkin hurjan esteen :D Tästä lähdimme harjoittelemaan sitten muita tuttuja ja turvallisia esteitä, mutta palasimme renkaalle sitten myöhemmin. Kiertelyä ja kaartelua tapahtui myös myöhemmin, mutta Jussi hoksasi nopeammin, ettei siitä loppujen lopuksi ole mitään hyötyä.
Harjoittelimme myös radalla olleita A:ta ja puomia sekä putkea. Putket ovat edelleen erityisiä suosikkeja ja niihin mennään oikein reippaasti. Myös "u" -putkiin. A:lla Jussi tulee reippaasti ylös, mutta hyvin varovaisesti alas. Se tosin johtuu varmaan siitä, että ennakoi käskyäni ottaa kontaktin. Hienosti se kuitenkin ottaa molemmat kontaktit, tosin vauhtikin on todella hidas. Jussi myös tippui A:lta kerran, mutta yllätyksekseni se ei koiraa hätkäyttänyt mitenkään. Olin aivan varma, että se aristaa estettä jonkun aikaa, mutta ei! Reippahasti tuli uudelleen! Puomista saimme tällä kertaa uuden suosikin. Sinne juoksenteli kerran ihan ominpäitenkin. Hyvin ottaa molemmat kontaktit myös tässä. "Ylösmenokontakti" mennään vauhdilla, mutta alastulokontaktin sitten stoppaan. Muuten se menee puomin todella reippaasti.

(c) Siina J.

Radan ulkopuolelle olimme laittaneet kepit, pussin ja keinun.
Keinua harjoittelimme myös. Reippaasti Jussi tulee keinulle ja välillä joutuu sitä kovasti käskyttämään jarruttamaan, ettei vain satu mitään. Aika paljon annoin keinun jo rämähtää (vaikka ekat kerrat laskin sen itse kokonaan). Hiukan Jussi alkoi sitä jännittämään, mutta tuli silti reippaasti aina uudelleen (mutta alkoi sitten hidastelemaan keinun keskivaiheilla). Hienosti se kuitenkin noinkin herkkikseksi kestää. Pitää vaan vielä kovasti harjoitella tuota "hallittua" rämähtämistä, ennen kuin päästää keinun laskeutumaan kokonaan itse.
Myös kepit olivat melko hyvässä muistissa, osittain. Ensimmäisellä kerralla, ei jaksanut yhtään keskittyä kuuntelemaan, että mistä välistä sen ohjaan, mutta muutaman toistokerran jälkeen alkoi jo hienosti seuraamaan kättä. Ohjausta se tarvitsee vielä todella paljon (joka näin aikaisessa harjoittelu vaiheessa vielä toki ihan normaalia). Vauhtia on jo melko hyvin, mutta tyyli on mielenkiintoinen. Se ikäänkuin "hyppää" aina osoittamaani väliin ja "juoksee" sitten seuraavan välin. Mutta taitokoira se on näinkin aloittelijaksi.

Lopussa kokeilimme sitten vielä koko rataa (aiemmin olimme harjoitelleet esteiden lisäksi pieniä pätkiä radasta. Jussi aika reippaasti tuli kaikki esteet renkaalle asti, johon palkkasin sitten. Renkaalla säädettiin, se kiersi sitä muutaman kerran taas,mutta loppujen lopuksi tuli kuitenkin. Palkkasin. Sitten mentiin A, putki ja puomi. Puomin kontaktilla palkkasin. Tämän jälkeen pidettiin pieni tuokio kun kysyin Sintulta (Armaan omistaja) miten loppurata on fiksuin ohjata. Ensimmäisellä esteellä ohjasin Jussin aika laimeasti esteelle, jota se ei sitten hoksannut hypätä. Korjasin, ja annoin selvemmät ohjeet. Putkelle lähdettäessä, meinasi jatkaa suoraan, mutta tukeutuu vielä niin paljon ohjaukseen, että pysyi mukana. Putken jälkeen ohjasin taas liian vaimeasti esteelle, jota Jussi ei sitten hoksannut hypätä. Loppuhypyt menikin sitten ihan hyvin :) Erittäin hieno rata Jussilta näin aloittelijaksi.
Loppuun kokeilimme vielä pussia, jota oltiin kokeiltu kesällä viimeksi. Aluksi Jussi ei uskaltanut mennä, mutta raotin hiukan pussin toista päätä, jolloin Jussi tuli oikein reippaasti läpi. Sitten koitettiin vielä ilman raottamista ja hienosti tuli. Toistettiin pariin otteeseen :)
Loppuun vielä video meidän radasta