Olipa taas Jussin koulupäivä.

Jussi oli oikein reippaalla ja innokkaalla tuulella kurssilla. Poika ei olisi yhtään malttanut keskittyä olemaan aloillaan vaan piti päästä kavereita moikkaamaan. Kurssille oli tullut myös uusi osanottaja 8vko:n ikäinen sakemanni-laika sekoitus narttu. Jussi oli tästä uudesta tulokkaasta äärimmäisen kiinnostunut ja aluksi keskittyminen oli vain tässä pienessä karvapallossa.

Tällä kerralla harjoiteltiin taas "kättelyä", tällä kerralla Jussi oli paljon kiinnostuneempi tästä vieraasta, kuin edellisellä kerralla, eikä ensin malttanut keskittyä minuun ollenkaan. Lopuksi taas hiffattiin mistä harjoituksessa oli kyse ja kättelijän annettiin täysin rauhassa tulla tervehtimään omistajaa.  Meillä oli myös naksutin mukana tällä kerralla ja olinkin aloittanut siihen ehdollistamisen. Jussi ilmeisesti on näinkin lyhyellä ajalla sisäistänyt naksun tarkoituksen sillä se osasi naksauksen jälkeen odottaa palkkiotaan. Naksutin on kyllä äärimmäisen tehokas vehje, etten sanoisi! Lopputunnista harjoittelimme sitten maahan menemistä. Tätä oltiin Jussin kanssa jo kotona harjoiteltu, huonoin tuloksin. Ei herra sisäistänyt asiaa, vaikka kuinka yritti opettaa. Kurssin ohjaajalta saimme sitten paljon ohjeita harjoitteluun, jotka osoittautuivat sitten tarpeettomiksi, sillä yllättäen maahan meno alkoi tunnin aikana sujua. Tämä tosin johtui ilmeisesti siitä, että alustana oli viltti, eikä lattia...... No, mutta oppi kuitenkin menemään maahan. Se on pääasia. Aivan lopuksi pennut pääsivät taas reuhtaamaan vapaana ja Jussi veti cavaliertytön Sipin kanssa rallia totutusti ympäri harjoitustilaa. Jussi meni myös tutustumaan tähän uuteen seropinarttuun, mutta tutustumisotteet olivat turhan kovakouraiset, niin neitonen ei oikein intoutunut Jussin läsnäolosta :P

 

Tänään harjoittelimme kotona myös seisomista, istumista ja makaamista. Makaamisen ja istumisen käskyt ja käsimerkit poika hahmottaa, mutta seisominen tuottaa ongelmia. Ensin se tarjoaa istumista, mutta sitten kun sillä ei nami irtoa, niin sitten nousee pylly maasta. Vähän aikaa kun ollaan seisomista peräkkäin harjoiteltu, niin sitten Jussi tarjoaa suoraan seisomista, eikä istumista. Fiksu poika kaiken kaikkiaan. Nyt pitäisi vain alkaa harjoittelemaan maahan menoa, myös pelkällä lattialla, eikä vain hienostuneesti viltin päällä!