Toinen kerta agiliidossa. Sää oli sateinen ja hyvin kolea. Vettä tihutti oikeastaan koko treenien ajan ja yhdessä vaiheessa satoikin. Pidin Jussilla päällä koko ajan kalsareita ja odotellessa laitoin toppamanttelia päälle. Pidin koiran myös jatkuvasti liikkeessä.

Tällä kerralla harjoiteltiin hyppyjä, A:ta, ja rengasta. Itsenäisenä oli putki ja kepit.

Ensin lähdimme harjoittelemaan A:ta. Se on Jussille tuttu este ja se meenee sen ihan hyvin. Kouluttajalta saimme palautetta, että nyt on aloitettava harjoittelemaan kontakteja, kun itse este menee muuten niin hyvin. Jussi kuulemma hyppää todella korkealle A:lle mennessään, mutta ei kuitenkaan niin korkealle, etteikö osuisi ylösmenokontaktiin. Eli siitä ei juurikaan tarvitse huolehtia. Alastulossa Jussilla taas on hirmuisia vaikeuksia saada jarrutettua, jonka takia minun täytyy varmistaa Jussin alastuloa, ettei se hyppää pois ennen kontaktia. Jos vauhdilla mentäisiin, niin kuulemma ihan varmasti hyppää alas ennen kontaktia, eli tätä pitää alkaa A:lla varmistelemaan.

Sitten harjoittelimme hyppyjä. Teimme seuraavanlaisia hyppyharjoituksia

1) Ensin harjoiteltiin ihan noin yksinkertaista kahden esteen sarjaa, joka hiukan kääntyy. Jätin makupala-alustan viimeisen esteen (tästä katsottuna) "oikeaan nurkkaan", jotta Jussi saa siihen hyvän linjan. Paikotin Jussin ensimmäisen esteen taakse ja otin sen vastaan ensimmäisen esteen jälkeen. Hiukan se vielä epävarmasti meni, mutta kuitenkin ihan reippaasti. Sitten siirryttiin kakkosrataan.
2) Eli ensin oli kahden esteen suora, jonka jälkeen kääntyvä. Jätin makupalan samaan paikkaan. Otin Jussin vastaan toisen esteen luona, jonka jälkeen ohjasin sen viimeiselle. Todella hyvin ja reippaasti meni, se ei millään malttaisi odottaa ensimmäisellä esteellä tulo käskyä, kun on niin innoissaan. Toistettiin tämä rata vielä kerran.
3) Melkein sama rata, kuin kakkonen, mutta tässä viimeinen este on käännettynä tiukempaan kulmaan. Makupala edelleen samalla paikalla ja otin Jussin vastaan toisella esteellä. Tässäkään ei ollut mitään ongelmaa ja Jussi meni todella reippaasti sekä innokkaasti.

Seuraavaksi menimme renkaalle. Renkaasta Jussi ei ole oikein koskaan pitänyt, mutta suostuu sen silti menemään. Aluksi koitin ilman hihnaa, mutta Jussi lähti kiertämään rengasta, jolloin ohjaaja käski laittaa koiran hihnaan ja antamaan hihnan hänelle. Itse hiukan vastustin ajatusta, koska tiesin kuinka paljon Jussi vierastaa vieraita ihmisiä hihnanjatkeena. Nooh. Koitimme sitten ohjaajan suosittelemaan tapaa ja kuten arvasinkin, Jussi aika paljon ahdistui vieraasta ihmisestä hihnan päässä. Vähän väliä se kuikuili mitä se vieras hihnanjatke siellä touhuaa, eikä pystynyt kunnolla keskittymään siihen mitä yritin pyytää sitä tekemään.
Hetken päästä Jussi kuitenkin suostui hyppäämään renkaasta läpi, vaikka vieras ihminen roikkuikin mukana. Tehtiin muutama toisto ja sitten lopetettiin hetkeksi. Aloitettiin vuorot alusta ja sitten tuli taas meidän vuoro. Otin Jussin hihnan pois ja sanoin ohjaajalle, että koitan ilman sitä, mikäli se onnistuisi paremmin. Jätin Jussin renkaan taakse ja kutsuin sitä toiselta puolelta melko läheltä rengasta. Hiukan Jussi epäröi, mutta hyppäsi silti reippaasti renkaasta läpi. Sitten ihan hirmuiset kehut ja palkkaukset. Koitimme uudestaan ja nyt Jussi hyppäsi renkaasta läpi epäröimättä. Sitten koitimme vielä ihan ohjauksen kanssa ja Jussi hyppäsi renkaasta läpi, ihan kuin se olisi ollut vain joku normaali este! Hieno taitoJubba!

Odotteluvuoroillamme sitten treenimme itsenäisesti keppejä, jotka Jussi menee ihan hyvin. Vasemmalta puolen ohjattuna (mitä ollaan harjoiteltu enemmän) Jussi menee tosi hienosti, eikä ohjausta tarvitse enää niin hirveästi. Oikealta puolen ohjattuna Jussi on vielä tosi paljon ohjaukseen tukeutuva ja varovainen. Muuten kepittelee todella reippaasti.
Harjoittelimme myös putkea erilaisissa asennoissa (alla kuvat), Jussi meni kaikki kyllä todella hienosti ja hakee putkelle jo tosi hienosti itsekin. Ainuaksi ongelmaksi on alkamassa muodostua kuseminen putken suulle, jonka Jussi teki tälläkin kerralla. Nyt ei tosin loukkaantunut kieltämisestä yhtään niin paljon kuin viimeksi.

 

Pääasiassa olin todella tyytyväinen treeneihin, varsinkin kun Jussi toimi todella hyvin sateesta ja kylmyydestä huolimatta. Se ei kyllä ollut ihan niin innokas kuin paremmalla säällä, mutta ei jäänyt mököttämään tai diivailemaan.