Kolmas kerta toden sanoo, tai jotain sinne päin. Ja jos tähän on luottamista, niin totuus on siis se että molempien meidän mielestä agility on ihan huippujuttu ja Jussi on ainakin ihan kehityskelpoinen ötökkä!
Sää oli kohtuullisen hyvä, pilvinen, viileähkö, muttei kylmä, eikä vettäkään tullut. Treenit Jussi meni alasti ja väliajoilla oli toppamantteli päällä.

Tänään uusina juttuina oli pussi, pöytä ja (madallettu) puomi. Itsenäisenä oli kepit, rengas ja kolmen esteen sarja.

Ensin harjoittelimme puomia, joka tosiaan oli madallettu. Se oli sinällään vähän ongelmallinen, sillä Jussi on mennyt jo ihan normaaliakin puomia, niin tuollainen matala oli sille öh, noh, liian matala :D Monta kertaa sille aluksi tuli kiusaus siitä hypätä alas ja oikoa kontaktit, koska ne olivat niin loivat. Hienosti ja reippaasti ukko kyllä meni, ja vaikka ylösmenokontaktikin mentiin vauhdilla, niin mitään ongelmaa ei ollut. Sain ukkopojalle ihan kovastikin karjua odottamista, kun se olisi mennyt puomin niin vauhdilla, etten olisi kerennyt alastulokontaktille varmistamaan kontaktia. Hienosti ukko kyllä kuunteli, eikä edes kovemmasta käskyttämisestä ahdistunut. Hienosti hidasti vauhtia, niin että kerkesin kontaktille vastaan. Nyt pääsimmekin sitten ihan tositoimissa kokeilemaan kotona harjoittelemaamme on/offia, en ihan varma ole, että osasiko se yhdistää harjoittelun ja käskyn tähän toimintaan, mutta harjoittelimme kontaktilla tätäkin. Jätin siis on/off asentoon odottamaan kävin kauempana, menin palkkaamaan ja annoin "vapautuskäskyn". Hienosti alkoi poika hiffaamaan mitä haettiin, vaikkakin kovin on vaikeaa saada molemmat takajalat pysymään kontaktilla. Kyllä siinä aina vähintään yksi oli, mutta toinen oli jo lähtökuopissa :P

Seuraavaksi oli pöydän harjoittelun vuoro. Tämä oli ihan uusi juttu kummallekkin, minulle sekä koiralle. Ainut agilityradan este, mitä ei olla vielä koskaan harjoiteltu. Hienosti Jubba kuitenkin hyppäsi pöydälle ja malttoi siihen jäädä odottamaan. Kerran vein sen pöydälle liian vauhdikkaasti, jolloin se ei kerennyt jarruttamaan ja pysähtymään käskystäni, vaan liukui pöydältä alas. Korjasin viemällä seuraavan kerran hitaammin ja ennakoin käskyä "paikka" hieman. Ei ainakaan Jussi näin vähillä toistoilla vielä hiffannut, että mikä pöydän varsinainen tarkoitus on, sillä ei olisi siihen kyllä jäänyt käskemättä. Mutta, eipä sitä olisi voinut olettaakkaan.

Tämän jälkeen menimme harjoittelemaan estesarjaa, johon kuului kaksi hyppyä ja putki. Kaikki olivat suoralla linjalla. Namialustan jätin odottamaan putken toiseen päähän.

Aluksi kokeilimme ihan yhtä estettä ja siitä putkeen. Jätin Jussin odottamaan putkea lähempänä olevan esteen taakse ja menin ottamaan Jussin vastaan esteen ja putken väliin. Hienosti Jussi vauhdilla meni ja haki putkeenkin ongelmitta. Sitten kokeilimme koko sarjaa, eli kaksi hyppyä ja putki. Jätin Jussin ensimmäisen esteen taakse ja menin toisen esteen luokse odottamaan, tämänkin sarjan Jussi suoritti moittettomasti ja vauhdilla. Sitten koitettiin vielä kerran, mutta ohjasin vain toiselta puolelta, tämäkin meni vauhdikkaasti ja ongelmitta. Sitten ohjaaja kehotti, että kokeilisimme miten Jussi irtoaa putkeen, kun se muuten menee niin loistavasti. Itse epäilin irtoamista, sillä Jussi on aina niin kiinni minussa ja vaatii läheistä ohjaamista yms. Noh, päätin kuitenkin koettaa. Jätin Jussin taas ensimmäisen esteen taakse ja menin ottamaan sen vastaan ensimmäisen ja toiseen esteen väliin. Hienosti ja innokkaasti Jussi tuli molemmat esteet, sitten hieman itse jarruttelin, että Jussi pääsisi ihan itsenäisesti hakemaan putkeen. Muutaman kerran Jussi katseli taakse ja hidastikin jonkun verran, sillä se oli ihan ihmeissään, että miksen minä tule samaa tahtia sen kanssa. Tarpeeksi kun kuitenkin huusin putkea ja viuhdoin kädellä sitä kohti, niin kappas! Sinnehän se sujahti ihan itsenäisesti ja loppujen lopuksi jopa vauhdilla! Minulta meinasi oikeasti leuka pudota maahan, että se oikeasti irtosi!
Saimme ohjaajalta kehuja, että miten nopea ja ketterä Jussi on jo näinkin aloittelijaksi.

Tämän jälkeen harjoittelimme pussia. Pussi on Jussille tuttu ja pienen totuttelun jälkeen se menee sen auttamatta kokonaan itse. Nyt kuitenkin pussi oli todella kylmä ja kova, niin raotin pussia joka kerta kun Jussi siitä meni, ettei se saa siitä mitään iljetyskohtausta. Oli kyllä herralla taas maltti hukassa, kun ei halunnut odottaa käskyä jolla saa luvan suorittaa esteen ja minulle tulikin sitten kiire mennä raottamaan pussin suuta, että herra pääsee sieltä positiivisin mielin ulos.

Itsenäisesti harjoittelimme sitten keppejä, jotka Jussi meni ihan hyvin normaalilta (eli oikealta) puolelta ohjattuna. Mutta sitten kun ohjasin hankalammalta puolelta (eli vasemmalta) oli Jussilla keppivälit jostain syystä ihan hukassa, vaikka edellisellä kerralla hani niihin jo kohtuullisen hyvin. Jouduin siis aika paljolti keskittymään ohjaamiseen ja muutaman kerran saimmekin sitten kepit moitteetta suoritettua. Kun väärän puolen ohjaamisen jälkeen kokeilin vielä oikealta puolelta ohjaamista, oli se Jussille ehkä maailman suurin ongelma. Se haki todella huonosti keppivälit ja todella usein "lopetti" toiseksi viimeiseen keppiväliin. Korjailin tilannetta selkeämmällä ja lähemmällä ohjauksella. Lopetimme hyvään suoritukseen.

Rengasta harjoittelimme myös. Jätin namialustan odottamaan renkaan toiselle puolelle. Nyt Jussi meni renkaan, ihan kuin siinä ei olisi mitään ongelmaa koskaan ollutkaan. Hiukan ehkä aluksi varovaisesti, mutta toistokertojen lisääntyessä aina vain reippaammin ja reippaammin. Enää se ei edes yritä kiertää rengasta, niinkuin se aina ennen on edes kerran yrittänyt tehdä! Hieno puppa! Ei se kyllä edelleenkään rengasesteestä tykkää, mutta eipähän ahdistu tai kierrä.

Tämän lisäksi harjoittelimme kolmen esteen sarjaa itsenäisesti.

Jätin Jussin ensin keskimmäisen esteen taakse ja menin odottamaan sitä viimeisen esteen luokse. Hienosti Jussi tuli molemmat esteet ilman ongelmia. Sitten koitin kaikilla kolmella esteellä. Jätin Jussin ensimmäisen(ylimmän) esteen taakse ja menin keskimmäisen esteen viereen odottamaan. Annoin Jussille käskyn tulla ja hypätä ja hienosti se ohjautuikin kaikille kolmelle esteelle. Ohjasin kyllä varmuudeksi aika likelläkin. Aavistuksen se oli "hidas", en sitten tiedä, että alkoiko jo väsymään vai oliko se epävarma siitä mitä sen piti tehdä. Namialusta odotti kuitenkin viimeisen esteen takana. Pääasiassa ihan hienosti se meni estesarjan. TaitoUzz!

Todella mukava fiilis jäi näistä treeneistä, eikä edes putkikusemista ollut! Todella kivat kouluttajat oli myös tällä kerralla. Erityisesti kouluttaja joka oli este-putkisarjalla. Häneltä sain muutenkin todella hyviä neuvoja pehmeän koiran ohjaamiseen ja käsittelyyn!
Jussi alkaa ottamaan jo todella hyvin vauhtia ja mm. putkella ja puomilla jään siitä ihan selkeästi jälkeen, kun se menee niin vauhdilla. Jussi kehittyy kyllä ihan mieletöntä vauhtia ja olen huomaavinani, että sen itsevarmuuskin nousee treenien ansiosta!
Terveisin erittäin onnellinen, tyytyväinen ja positiivinen blogittaja!