Vautsivau ja jipii!!
Okei, tuon perusteella voisi olettaa, että jotain ylihienoa on tapahtunut, mutta ei kuitenkaan, vaikka supertyytyväinen voi kyllä olla!

Lähdimme siis äitini ystävällisellä kyydityksellä Enon ryhmänäyttelyyn, Jussi takapenkillä turvavöissä istuen. Perille päästiin hyvin ja Jussi oli iloissaan toiminnasta.
Olimme näyttelypaikalla hyvissä ajoin, mikä osoittuikin ihan tarpeelliseksi, sillä kehät olivat etuajassa. Ennen kehää laittelin tuota kuntoon ja harjailin karvoja selväksi ja vähän harjoiteltiinkin. Vähän Jussi oli hämmingeissään ihmispaljoudesta ja vähän ahistikin harjoitella näyttelyseisomista kaikkien ihmisten keskellä.

Kehään sitten mentiin ja Jussin kanssa samassa luokassa oli kaksi muuta, Crestwood Quick As Hell ja samasta pentueesta Crestwood Quality Controller, molemmat todella upeita uroksia, joten en sen kummemmin luokkasijoituksia odotellut :P
Valitettavasti Quality Controllerin "Loikkasen" arvostelu päätyi hylkyyn, mikä oli sääli, sillä koira oli todella upea! Quick As Hell taas sai EH:n. Tämän perusteella en oikein osannut odottaa mitään laatuarvosanaa toista enemmän. EH oli toiveissa ja H realistisena tavoitteena :D Menimme jo edellisen uroksen rakennearvostelun aikana pöydälle, joten Jussi sai siinä hetken olla ja herkutella. Tuomarin sitten tullessa meitä katsomaan, pidin toisella kädellä kiinni persuksista ja toisella mahan alta. Aluksi Jussi vain vähän nojasi kauemmas tuomarista, mutta pidemmän päälle, jos en olisi siitä pitänyt kiinni olisi mahdollisesti lähtenyt kauemmaksikin. Jussi antoi tapansa mukaan hienosti koettaa pään muodot ja katsoa hampaat. Tuomari kiittelikin että oli hyvin leegot suussa, vaikka taisi sekin vähän zoomailla sitä yhtä ylimääräistä etuhammasta. Uutena juttuna tuomari kokeili tassujen muodot todella tarkasti, ottaen tassun käteen ja tunnustellen. Jussi ei olisi tästä juurikaan välittänyt (kuten kuvasta näkee, että kyllä ahdistaa :P), mutta antoi hienosti katsoa ja tunnustella.

Tietysti kehuin Jussia kovasti pöytäsession ajan ja muutamat herkutkin syötin, jotka kyllä maistuivat, että ihan niin paljon ei kuitenkaan pöydällä olo ahdista. Tuomari syynäsi myös hännän, lähes nikama nikamalta, todella tarkkaan!

Sittenpä päästiin juoksuosuuksiin. Jussi juoksi ihan kivasti, jonkin verran ehkä ryhdikkäämmin, kuin kajaanissa. Ensin juostiin kehä ympäri, jonka jälkeen tuomari pyysi edes-takaisin. Takaisin mennessä Jussia ei olisi huvittanut juosta tuomaria kohden :P
(Jussi n. 1v 2kk vanhana!)
Sitten seisottiin. Jussi seisoi aluksi todella hienosti, mutta sitten ihan yhtäkkiä sitä alkoi tuomarin ääni, ja kiertely ja kaartelu ahdistaa, jonka jälkeen seisomisesta ei tullut oikeastaan enää yhtään mitään. Syliin se olisi turvaan halunnut, tai minun selän taakse piiloon. Nooh, näytti tuomarilta melko hyvin silti arvostelu onnistuvan. Itseäni tämä käytös hieman harmitti. Noh, kuitenkin tuomari sitten sanoi kehäsihteerille, että tummanpunainen nauha! Eli EH saatiin!! JES! Sitten olikin kilpailuluokan vuoro. Kerran juostiin kehän ympäri ja sininen nauha saatiin, eli JUK2! Olin silti ihan super tyytyväinen, sillä omaan silmäänikin Quick As Hell, oli parempi! Sijoitusten jälkeen tuomari tuli vielä suullisesti kertomaan mielipidettään koirista, meille tuli palautetta, että vielä on turhan ilmava ja tarvitsee aikaa kehittyä. Lisäksi tuomari neuvoi minua viemään Jussia hitaammin, sillä minun hurjassa vauhdissani sen askeleet jäävät hyvin lyhyiksi, kun sen pitäisi juosta kuin hevonen. Tämä oli kyllä ihan supermahtavaa, että tuomari kertoo asioita vielä jälkeenpäin!

Kävimme sitten koppaamassa arvostelun mukaamme, arvostelu ol seuraavanlainen:
"Kookas, ja vielä ilmava kokonaisuus. Hyvä rungon pituus, voimakas kalloinen pää, alaleuan tulee vielä vahvistua. Hyvin asettuneet korvat, oikea käpälän muoto, paikoitellen karhea iho, karvoitus oikeissa kohdissa. Juoksee kiireisesti, askel jää lyhyeksi."
EH JUK2
Tuomarina toimi siis Harry Tast, suomesta.

Tämä tuomari on myös toiminut kiinanharjakoirien jalostustarkastustuomarina, joten tietää kyllä miltä harjakoiran tulee näyttää. Sen huomasi myös hänen Enossa antamistaan arvosanoista. Koiria oli yhteensä 15, tuomari jakoi vain yhden ERIn, kaksi H:ta, yhden HYL ja loput oli EH. Tähän sai siis todellakin olla tyytyväinen! Niinkuin olenkin. Arvostan tätä ja olen tästä paljon iloisempi, kuin ERI JUK1 mikä saatiin kajaanista!

Sittenpä seuraavaksi tulee mahdoton päivitys, koska lähdemme Jussin kanssa käymään helsingissä, johon on varattu vaikka jos minkälaista toimintaa! Käydään Lauran (kasvattajan) luona katselemassa pentuja, käydään harjistreeneissä x2 ja virallisessa silmä- & polvitarkastuksessa! Palaillaampa siis tämän jälkeen!