Harjistreenit 7.3

Päästiin pitkästä aikaa treenailemaan! Ihan ensimmäisenä Jussi sai juoksennella irti ja hillua ympäriinsä. Mutta kun oli hillumiset hilluttu, niin jouduttiinkin mamman sylissä "lääkärin penkkiin". Oli SIRUTTAMISEN aika ;D Noh, sirutus toimenpiteenä suoritettiin kasvattaja Lauran sylissä ja mamma yritti epätoivoisesti syöttää makkaraa samalla. Eipä kelvannut herralle makkara siinä tilanteessa. Piikin tullessa niskaan, Jussi alkoi huutamaan, kuin syötävä, vähintään päätä siinä leikattiin. Paikallaa ei oltaisi myöskään haluttu pysyä. Siru kuitenkin saatiin sisälle, kun vähän tuupittiin.

Sirutusepisodin jälkeen Jussi pääsi taas hetkeksi juoksentelemaan ympäri salia, mutta sitten kamala äippämuori tuli näyttelytaluttimen kanssa riistämään vapauden. Oltiin niin loukkaantunutta poikaa, niin loukkaantunutta. Mahtoi se vieläkin syyttää sirutuksestakin. Tällä kertaa porukkaa oli niin paljon, että jakauduttiin kahteen osioon. Alle vuoden ikäisiin ja yli vuoden ikäisiin. Silti molemmissa ryhmissä meinasi tulla ahdasta. Jussi malttoi tapansa mukaan ravailla oikein hienosti ja seisoikin ihan maltillisesti. Vaikkakin hiukan katkarapuna. Taitaakin tästä asettelemisesta tulla meidän juttu, koska Jussi seisoo vapaasti vähän huonossa asennossa ja aikalailla katkarapuna. Asetellessa se vähän jäykistyy, mutta on se arvostellessa "edustavampi" asento silti. Pöydällä Jussi oli vähän arasti, eikä millään meinannut suostua seisomaan siinä jalat suorana. Hampaat antoi kuitenkin katsoa tapansa mukaan todella hienosti! Seisottelin Jussia sitten vielä vähän lattialla, ja käytin myöhemmin sen vielä kerran pöydällä, joilloin se oli siinä vähän rennommin ja suostui seisomaan paremmin. Loppuajan seurustelimme siellä ihmisten kanssa ja muuta :) Paikalla olivat myös Jussin siskot Hertta ja Leona sekä Jussin veli Eppu.

Treenien jälkeen lähdimme Vapun luokse illanistujaisiin. Mukana olivat Jussin kasvattaja Laura, eräs Jenni, Hertan toinen omistaja Merja sekä itse illan emäntä Vappu. Koiriakin oli ihan hyvä määrä, Lauran koirat Wanda ja Misty, Merjan Hertta, Jennin Maggie ja Vapun Essi. Jussi oli siis ainut mies talossa. Niin koirilla, kuin omistajillakin oli vallan mukavaa, ruokaa, seuraa ja muuta mukavaa! Kotona olimme vasta joskus puoli yhden maissa yöllä. Oli muuten koira, sekä emäntä melko sippejä. Jussi oli myös koko seuraavan päivän ihan väsynyt illan riennoista :D

Kuvia näyttelytreeneistä, Kuvien © YOT (Jussi Windy Willow's Azorean Breeze)

Video näyttelytreenistä, videon © YOT (Jussi näkyy videon alussa kun kierretään rinkiä)

 

Eläinlääkäri 10.3

Tänään olikin sitten eläinlääkäri. Reissu meni oikein hyvin, lukuunottamatta sitä, että eläinlääkäri ei omannut asiakaspalvelutaitoja ja tunsi Jussin (sen käyttäytymisen, tavat ja sille sopivat "työskentelytavat") paremmin kuin minä. Muuten eläinlääkäri osasi asianta moitteettomasti. Jussi oli oikein terve ja hyvässä kunnossa. Myös vino hammas on "parantunut". Aiemminhan Jussin oikea alakulmuri kääntyi sisäänpäin ("ahdas alaleuka"), mutta nyt hammas oli lähes "suora" ja omalla paikallaan. Hieno juttu siis! Jussin kivekset olivat myös tällä kertaa normaalit, eivätkä hyppineet karkuun. Jussi oli oikein reipas, mutta hieman enemmän hermostunut, kuin viime käynnillä. Rokotus meni melko hyvin, hiukan piti vinkaista ja pyristellä pakoon. Nyt niskassa on pieni patti, mutta se luultavimmin on ohimenevää. Tällä kerralla annettiin siis vain nelosrokotteen tehoste. Rabiesrokote mennään hakemaan kuukauden päästä :)