Näinpä siis Torstaina 26.2 alkoi Jussilla koulun käynti! Pentukurssi siis alkoi. Kurssia pitää todella mukava naisihminen, joka omistaa kaksi staffia. Kurssi alkoi siitä, että hän jakoi meille kirjallisen materiaalin ja esitteli itsensä. Tämän jälkeen meidän piti esittäytyä koiriemme kanssa muille ryhmäläisille ja tietty ohjaajalle. Kurssilla oli mukana cavaliernarttu (14vko) Sipi, ja Glen of imaalinterrieri uros (16vko).

Aloitimme opiskelun tervehtimisharjoituksella, eli koiran oli pysyttävä maan tasolla (eikä rynnätä häntää heiluttaen tervehtimään tulijaa) ja ihmisten oli kyettävä siinä kättelemään. Aluksi Jussi oli aivan innoissaan, että "jeejee uusi ihminen, MOIMOI!", mutta sitten kun se hoksasi, ettei me mennäkkään lähemmäs, jos ollaan noin innokkaita, niin sitten se vaan tipsutteli vierellä ja tiiraili muita koirakkoja. Eli hyvin meni tämä harjoitus. Eikä tarvinnut juurikaan aikaa käyttää siihen. Seuraavaksi harjoittelimme malttamista ja odottamista. Eli käytiin koirien tasolle ja laitettiin nyrkkien sisään namuja ja tungettiin nyrkit koiran nenän eteen. Koira sai raapia ja tehdä mitä vain jotta saisi nyrkin auki, mutta todellisuudessa nyrkki aukesi vasta, kun koira malttaa jättää nyrkin rauhaan. Jussin kanssa ollaan tätä kontaktin ottamista jo jonkin verran kotona jo harjoitellut, niin poika ei käyttänyt aikaansa siihen, että olisi väkivalloin yrittänyt saada namua, vaan istui kiltisti käsien eteen ja otti kontaktin, jolloin tietty palkkasin heti. Se harjoitus kävi ehkä hieman tylsäksi, kun Jussi ei missään vaiheessa yrittänyt väkisin ottaa vaan istui ja katsoi kauniisti, jotta "Antaisitko, kiitos :)" Liian fiksu koira, ei mitään haastetta x)

Sitten lopuksi harjoiteltiin vielä ihan normaalia hihnakävelyä. Eli mentiin kävelemään muiden koirakkojen läheisyyteen, ja vain pysähdyttiin jos koira alkoi kiskomaan. Kutsua ei olisi vissiin saanut (=ollut tarkoitus), mutta se tuli vain jotenkin automaattisesti. Hyvin Jussi kuitenkin tajusi, että ei kiskomalla pääse toisen luokse ja jos mammaa katsoo ja menee mamman luokse saa namun. Eli hyvin äkkiä poika hoksasi, mikä harjoituksessa oli ideana. FIKSU MIES! Sitten kun lähdettiin "pois muiden koirien luota", niin Jussi esitteli sitten "showravinsa" vielä siihen loppuun, joka sitten muita vähän huvitti :D

Tunnin lopuksi päästettiin vielä Jussi ja Sipi irti, leikkimään ja puuhaamaan keskenään. Varsin hauskaa tuntui olevan, rallia vedettiin kovaa vauhtia ympäri kenttää! Lopuksi tämä terrieri (nimeä en muista) päästettiin myös irti, mutta se oli vähän turhan raju otteissaan (+paljon isompi, kuin Jussi ja Sipi), niin omistaja katsoi parhaaksi ottaa iso painikaverin jäähylle. Kotitehtäväksi saimme ehdollistaa koiran johonkin palkkaääneen, esim. naksuttimeen. Se onkin ihan kiva, sillä olemme Jussin kanssa jo kerran tehneet naksuun ehdollistamisharjoitusta!