Nyt olen ollut kyllä luvattoman laiska blogittelun suhteen :S On tapahtunut niin paljon, etten kaikkea edes muistakkaan! Yritys on kuitenkin hyvä!

Match Show Joensuussa 14.7

Olipa mätsäri Joensuun citymarketin parkkipaikalla. Sää oli hiukan pilvinen ja viileä aluksi, mutta ajanmittaan alkoi aurinko porottelemaan. Parina meillä oli sileäkarvaisen noutajan pentu. Jussi oli kehässä ihan kivasti. Hiukan pöydällä arkaili tuomaria, mutta antoi kauniisti katsoa hampaat ja muutenkin käydä läpi. Tuomari (muistaakseni Jaana Ravattinen) oli oikein kiva ja käsitteli koiria niiden omilla ehdoin. Tuomarista noutaja oli pareista parempi, joten saimme sinisen nauhan.

Sinisten parhaassa Jussi käyttäytyi myös oikeen hyvin ja valittiin pentujen sinisten ykköseksi. Siitä matka jatkui sinisten BIS-kehään, jossa Jussi käyttäytyi myöskin oikein sievästi ja pääsimme sijalle BIS3, kommentein "koira jota ei voi silittää" ;D

Retki Helsinkiin, Puppy Show 24.7 ja Summer Show 26.7

Lähdettiinpä kohti Helsinkiä junalla. Samassa junassa matkusti myös shelttikaveri Minttu., valitettavasti hiukan kaukana omasta paikastamme (ja juna oli täynnä..).

Sitten menimmekin junaan uudelleen ja hipsutimme siitä sitten vielä bussiin. Ja tämän jälkeen jouduimme vielä kävelemään melko matkan (ainakin se siltä tuntui, repun, ison matkalaukun ja koiran kanssa). Jussi oli hiukan hämillään kun menimme isälleni. Se tunnisti kyllä paikan heti, muttei ilmeisesti oikein ymmärtänyt miten sinne jouduttiin :D Kotiutuminen kävi kuitenkin hyvin ja Jussikin oli ilmeisen väsynyt reissailustamme. Minä jouduin kuitenkin lähtemään melkein samantien kauppaan ja jätin Jussin keittiöön (kompostiaita porttina). No takaisin tullessani, ei koiraa enää keittiössä näkynyt. Jussi oli päättänyt portista läpi tulla ja portti olikin puoliksi rämähtäneenä ja, taittuneena ja yksi rima katkenneena.

Puppy Show

Aamu alkoi tutusti pesulla ja trimmauksella. Jussi oli melko yhteistyökykyinen, eikä juurikaan laittanut vastaan. Ollessamme valmiita lähtöön, alkoi matka. Menimme julkisilla, käyttäen junaa ja busseja. Jussi sai paljon ihailuja ja rapsutuksia osakseen matkan aikana. Myös bussikuskin kanssa tuli rupateltua tovinen ja saimme häneltä onnittelut matkaamme.

Näyttelypaikalla oli paljon tuttuja mm. Pilvi ja Heili. Heilin, Mian ja hänen tyttärensä kanssa tulikin seurusteltua. Myös Laura (mintun omistaja) tuli joukkoinen kannustamaan ja kuvaamaan. No, tulipa sitten meidän vuoro ja Jussi oli oikein tohkeissaan, eikä olisi millään malttanut keskittyä kehäkäyttäytymiseen, seurustelu kilpakumppaneiden kanssa olisi ollut paljon kivempaa. Juoksu oli lähinnä hihnassa kiskomista, seistä ukkeli kuitenkin malttoi. Yksilöarvostelussa Jussi oli pöydällä melko hyvin. Hieman se tuomaria väisti, mutta antoi kuitenkin tutkia mukisematta. Ja tuomarikin oli oikein mukava, jutteli koiralle ja käsitteli muutenkin kauniisti. Juoksussa Jussi juoksi melko ryhdittömästi ja olisi halunnut nuuskia maata. Seisoessa tuomarin edessä teltta piti hieman meteliä ja Jussi sitä aristi jonkun verran. Jussi ei olisi myöskään millään halunnut seisoa paikallaan, vaan asentoa joutui koko ajan korjaamaan.

Arvostelu: "Bra propetioner. Bra hospalti(?), aningen grov skalle. Något kort hals. Bra rygg linje. Välvinblad(?) bak ställ. Rör sig okej från sidan men borde ha högne huvud hållning. Huden borde vara finare. Bra behåring."

suom. (vapaasti suomennettuna). "Hyvät mittasuhteet. Hyvä "hospalti(?)", vähän karkea kallo. Hiukan lyhyt kaula. Hyvä ylälinja. Välvinblad(?) taka ställ(?). Liikkuu hyvin sivusta, mutta saisi pitää päätä rydikkäämmin korkeammalla. Ihon pitäisi olla parempi. Hyvä karvoitus."

 

PEK3

Tuomarina Renée Sporre-Willes, Ruotsi

Kuva: Laura P.

Summer Show

Tällä kertaa saimmekin Jussin kanssa kyydityksen näyttelypaikalle, eikä tarvinnut julkisilla sukkuloida. Törmäilimmekin näyttelypaikalla Lauraan sekä Minttuun + heidän ystäväpoppooseen. Lähdimme valumaan meidän kehän luokse, jonne sitten leiriydyimme odottamaan kehän alkua ja bongailemaan erilaisia karvaperkeleitä (ts. esim. pomeranian). Harjoittelin kehän laidalla, harjisten vuoron lähentyessä ja pieni tuskanhiki meinasi alkaa pukkaamaan päälle, sillä Jussille ei tahtonut makupalat kelvata. 

Kehään mennessä Jussin nirsous kuitenkin haihtui pois ja kehässä namut kelpasivat vallan hyvin.
Jussin kehäkäytös oli moitteetonta. Poika käyttäytyi kun konkari, vaikkakin vastustajan juostessa edellä, piti perään kiskoa. Muuten seisomiset ja juoksut menivät oikein hyvin. Myös pöydällä Jussi oli mainiosti. Antoi tuomarin rauhassa tutkia läpi, eikä yrittänyt väistellä alta pois.

Arvostelumme kuului seuraavasti:
"8 months old. Good size. Typical head and expression. Correct ear set. Correct top line and tail set. Long good angulation. Should more with more drive behind."
"suom. 8kk vanha. Hyvä koko. Tyypillinen pää ja ilme. Korvien aseno oikea. Oikeanlainen ylälinja ja hännän asento. Hyvät pitkät kulmaukset. Saisi olla enemmän draivia takana (jaloissa)."
PEK2 KP

Tuomarina: Tino Pehar, Kroatia.

Kuva: Laura P.

30.7 Match Show

Mätsärit oli tokmannin parkkipaikalla ja oli melko lämpöisä. Oltiin paikalla normaalilla kokoonpanolla, mutta myös Rino oli messissä.

Rino meni normaaliin tapaansa äärettömän hienosti ja oli kunnon Showmies. Jussi puolestaan meni hyvin niin kauan, kuin miestuomarimme tuli Jussia tutkimaan maahan. Jussi ei pitänyt kun tuomari kumartui hiukan sen yläpuolelle, kun ensin oli tarkoitus, ettei pöydällä katsota, mutta sitten päätimme ottaa Jussin pöydälle. Pöydällä Jussi oli taas hiukan pidättyväinen, mutta antoi tuomarin kuitenkin tutkia itsenä.
Juoksussa Jussi oli laiskahko, eikä oikein ollenkaan innostunut. Myös seistessä se oli hyvin rauhaton. Saimme kuitenkin punaisen nauhan. Punaisissa pentuja oli paljon, mutta meidät valittiin Jussin kanssa 8 parhaan joukkoon jatkoon. Palkintopalleille emme kuitenkaan tällä kertaa nousseet.

Rino sai siis sinisen nauhan ja Laura sen sitten handlasi sinisten kehässä. Papparainen menikin ihan hyvin, mutta sijoituksia ei tippunut tältäkään suunnalta.
Jussilla tuomarina oli Hannu Palkovuori ja Rinolla Riitta Vatanen.

8.8. Match Show

Vuorossa olikin sitten match show Reijolassa. Päivä oli äärimmäisen lämmin ja aurinko paahtoi. Jussia lämpimät kelit ei kuitenkaan haittaa.

Jussi oli reipas ja esiintyi hienosti, vaikkakin juostessa hiukan venkoilikin. Pöydällä Jussi oli aivan mahtavasti, mutta myös tuomari oli hyvin rauhallinen ja ymmärsi miten toimia jännittävän koiran kanssa.
Saimme ensin punaisen nauhan, mutta punaisten joukossa emme enää sijoittuneet.

Vein myös yleisön ilon vuoksi Jussin ja Mintun parikehään, joka oli varsin hmmm... mielenkiintoista. Koirat kuitenkin käyttäytyivät tilanteeseen nähden hienosti, mutta emme sijoittuneet.

Tuomaria en muista.

9.8 Match Show

Tällä kertaa match show oli melkolailla Joensuun keskustassa urheilukentällä. Jussi oli äärimmäisen iloinen ja reipas. Se essintyi todella ihanasti ja pirteästi.
Myös tuomarit panivat merkille Jussin iloisuuden ja persoonallisen olemuksen. Hieman Jussi taas kiskoi edellä juoksevan perään, muttei se haitannut. Pöydällä Jussi oli aivan upeasti! Se seisoi niin kauniisti paikoillaan, kun tuomari tutki sen, vaikka hiukan sitä silti jännitti.
Saimme (minun mielestäni) ansaitusti punaisen nauhan.

Tässä välissä bongasin myös kehän laidalla oleskelleen harjiksen. Ja pakkohan sitä oli käydä haastattelemassa, että keitä he olivat miehiään. Paljastui kuitenkin, ettei kyseessä ollut mies vaan soma, hieman pyöreähkö musta neitokainen.

Punaisten kehässä jatkoi upeaa esiintymistään. Pitkään seisotettiin, mutta Jussi kuitenkin malttoi seisoa nätisti paikallaan. Tuomari päätti loppujen lopuksi sijoittaa Jussin punaisten kakkoseksi. Olin oikein tyytyväinen pojasta. Myöskin palkinnot olivat kohtalaisen runsaat.

Eli tulos PUN2

Jussin iloista esiintymistä kuvan muodossa.