Joo edelleen olen laiska ja hidas, hyi minua! Edelleen on paljon tapahtunut ja nyt täytyy kirjoittaa ne kaikki, koska ensi viikolla tapahtuu lisää, enkä halua niitä enää änkeä tämän otsikon alle :P

Joensuu KR, 15.8.2009

Olipa sitten joensuun näyttelyiden ensimmäinen päivä. Ilma oli ihan mukava, aurinko paistoi ja niin pois päin.
Jussi oli oikein reipas ennen kehää ja vielä kehässäkin. Juoksut se juoksi oikein mallikkaasti, vaikkakin hiukan kiskoi edellä menevän koiran (Hannibalin) perään. Oikein hienosti se malttoi seistäkkin.
Pöytäkäytös taas oli sitten aivan eri luokkaa. Tuomari aika tarkkaan pojan kopeloi ja olimme pöydällä aika kauan. Koko ajan Jussi yriti vältellä tuomarin koskettelua, vaikka seisoi silti paikallaan. Tuomari oli ihan mukava, vaikkakin kiinnitti kummallisiin asioihin huomiota, kuten mm. kynsien pituuteen. Lisäksi tämä on ainoa tuomari joka on kiinnittänyt huomiota Jussin yhteen ylimääräiseen etuhampaaseen. Saimme kunnon neuvot, kuinka ko. hammas täytyy käydä poistamassa. Mutta pääpiirteittäin Jussi käyttäytyi ja esiintyi ihan hyvin :)

Arvostelu:
"Hyvärunkoinen pentu. Pää saisi olla jalompi ja ilme parempi. Tasainen ylälinja. Hyvät raajat ja kulmaukset. Hyvä iho."
PEK2 KP
Tuomarina Hans Lehtinen, Suomi.

(todellisuudessa kuva on otettu 16pvä)

 

Joensuu KV, 16.8.2009

Sitten olikin Joensuun näyttelyiden toinen päivä. Ilma ei tällä kertaa ollut aivan niin hyvä kun edellisenä päivänä. Oli pilvistä ja tuuli jonkun verran. Jussi oli kuitenkin todella reippaalla mielellä, kuten omistajansakin. Pääsimme myös vähän etukäteisharjoittelemaan pöydälle, kun meidän kehän tuomaroinnissa oli tauko. Jussi oli todella hienosti pöydällä ja todella kauniisti seisoikin siinä!
Vaan sitten alkoi kehä. Hannibaali oli taas meitä "vastassa", joten mitään sen suurempaa en odottanut, vaikkakin kuulemma tuomari oli "nakutuomari".
Jussi esiintyi todella hienosti juoksussa ja seisomisessa. Ei vempuillut suuntaan eikä toiseen. Vaan pöytäkäytös oli jopa hieman pahempaa kuin viimeksi. Vein Jussin pöydälle ja ensin se siinä olikin todella nätisti. Vaan, kun tuomari tuli tutkimaan, niin poika ei antanu koskea ollenkaan, vaan lähti pakittamaan ja meinasi pöydältä tulla alaskin. No tuomari ei sitä sen kummemmin sörkkinyt. Minulla ja tuomarilla oli tässä välissä kommunikaatio-ongelmia, hän kysyi Jussin nimeä, mutta en kuullut kysymystä kunnolla (ja tuomari puhui ruotsia) ja ajattelin tuomarin kysyvän Jussin ikää, joten vastasin Jussin olevan tasan 9kk (olihan tuolloin myös pojan syntymäpäivä!). No tuomari sitten korjasi kysyneensä koiran nimeä, jotta voisi jutella Jussille. No Jussi ei oikein välittänyt vaikka tuomari kutsui sitä nimeltä. Tuomari sitten pyysi, että kävisimme juoksemassa kierroksen, jotta Jussi rauhoittuisi ja toisin sen sitten uudelleen pöydälle. No toidella pöytäkerralla käytös ei ollut yhtään sen parempaa, vaan Jussi edelleen väisteli tuomaria. Tuomari ei sitten uskaltanut katsoa Jussilta hampaita (vaikka Jussi ei antanut minkäänlaisia merkkejä aggressiivisuudesta!) ja pyysi minua näyttämään hampaat. Sen Jussi antoi tehdä oikein hienosti. Loppuajan Jussi oli oikein hienosti ja esiintyi loppuun asti oikein upeasti!!
Palkintojen jaossa tuomari vielä hetken vertaili Hannibaalia ja Jussia, mutta valitsi kuitenkin Hannibaalin ROP-pennuksi (ihan oikeutetusti!). Ensin emme saaneet KP:tä, eikä minua oikeastaan edes harmittanut, koska Jussin pöytäkäytös oli mitä oli, mutta sitten tuomari sanoi kehätoimitsijalle, että halusi tälle toisellekkin (meille) annettavan KP:n. Eli tuomari ilmeisemmin tykkäsi Jussista paljon, koska kamala pöytäkäytöskään ei onnistunut meiltä KP:tä viemään :P
 
Tässä kuitenkin arvostelu:
"Vacker, välbyggd, maskulin. Utmärkt benhöjd. Trevligt typiskt huvud. Fina vinklar. Annu lite grund i bröstet.. Utmärkt skinn. Rör sig mycket bra. Måste bli lite säkrare i attityden.
suom. Kaunis, hyvärakenteinen, maskuliininen. Erinomainen raajojen pituus. Hyvä tyypillinen pää. Hyvät kulmaukset. Vielä hieman jyrkkä rinta. Erinomainen iho. Liikkuu oikein hyvin. Asenteen pitää tulla varmemmaksi."
PEK2 KP
Tuomarina toimi Göran Bodegård, Ruotsista.
 
Tämä oli siis meidän viimeinen pentukehäilymme ja sitten seuraavaksi siirrymmekin laatuarvostelukehiin junnuilemaan :D
 
Match Show 27.9, Joensuu
 
Tulipa sitten yllätysmätsäri tähän väliin, jonne päätimme mennä treenaamaan tuomarikäytöstä. Ja tämä oli ensimmäinen junnu/nuorten mätsäri. Aiemmin ollaan porhallettu pentuluokissa.
Ilma oli ihan hyvä, aurinko paistoi, vaikka olikin hiukan viileää ja tuulikin jonkun verran.
Jussi oli oikein reippaalla mielellä ja oli oikein ihastuksissaan tutuista koirakavereista :) Harmikseni huomasin kuitenkin, ettemme tuomarikäytöstä pääsisi pöydällä harjoittelemaan, sillä pöytiä ei mätsäriin oltu varattu.
Kehässä meillä oli vastassa arahko kaanaankoira. Myöskään Jussi ei ollut (yllärillä) kovin tuomarisosiaalistuulella. Se hiukan pakitteli tuomarin tullessa tutustumaan, mutta uskalsi silti tulla omatoimisesti tervehtimään. Hiukan se tuomarin kosketteluja arkaili, mutta ei mitenkään suuremmin pelännyt tai mennyt karkuun. Hampaat se antoi hienosti katsoa. Jussi juoksi tosi nätisti, vaikkakin jälkeenpäin kuvista katsoen todella ryhdittömästi. Ei vetänyt suuntaan, eikä toiseen. Myös seistä se malttoi todella kauniisti. Saimme sitten punaisen nauhan.
Punaisten kehässä Jussi oli edelleen todella kivasti, vaikka juostessa se yrittikin kovasti edellä menevän koiran perään. Seistessä Jussilla oli jo hiukan kylmä, eikä se oikein malttanut ryhdikkäästi enää seisoa. Välillä se oli katkarapuna ja välillä aivan muuten kasassa. Tuomari oli kuitenkin sitä mieltä että meidän tulisi sijoittua. Kommenttina oli "tämä pieni ja eksoottinen", kun tuomari tuli kättelemään meitä kolmannelle sijalle. Sijoituksemme oli siis PUN3. Vaikka olenkin tyytyväinen sijoituksesta, olisin sen halunnut tulevan ansaitulla käytöksellä, eikä erikoisella rodulla.... No, en kuitenkaan valita. Tuomari oli oikein mukava, eikä arkaa koiraa tullut väkisin sörkkimään, vaan antoi rauhassa koiran itse tulla. Tuomarin nimeä en valitettavasti muista :/
Jussi kera mätsäripalkintojen 10,5kk iässä :)
Meidän "jengi". seropi Santtu, Emmi ja kk villakoira Toivo, minä ja Jussi, Saara ja snautseri Decla, Laura ja sheltti Minttu, suomenlapinkoira Rex, Sinttu ja brassi Armas, Noora ja seropi Timi.
 
Agilitytreenejä
 
Olemme Jussin kanssa käyneet myös pari keraa porukalla järjestetyissä agilitytreeneissä. Esteitä ollaan menty kokeilumielessä ja totutellen. Myös rasittavia esteitä ollaan vältelty.
Jussi osasi heti ensimmäisestä kerrasta lähtien mennä mm. A:n ja puomin. Poikaa ei ollenkaan jänittänyt suorittaa näitä esteitä, vaan todella reippaasti kapusi. Myös putkea kokeiltiin ensimmäisellä kerralla ja aluksi minä sain ryömiä siellä putkessa Jussin seurana, mutta loppujen lopuksi ollaan päästy jo siihen, että Jussi menee putken hurjalla vauhdilla, vaikka putkessa olisi mutka, eikä ulostuloaukkoa näy. Reipas poika!
Ekalla kerralla koitimme myös pussia, joka ei ottanut ollenkaan sujuakseen, sillä Jussi ei tykännyt yhtään, kun pussi koski sen ihoa. Ja jos pussin suuta pidettiin yhtään pienemmällä, niin Jussi ei tullut. Toisella harjoittelukerralla harjoittelimme putkea ahkeraan ja sitten minun ilokseni ja riemukseni, Jussi meni aivan umpinaisen putken aivan itse avustamatta! Olin aivan äärimmäisen tyytyväinen! En olisi koskaan uskonut, että Jussi suostuisi menemään sitä. Olin todella iloinen ja riemuissani ja Jussi sai ehkä maailman eniten herkkuja ja kehuja, kun oli pussin itsenäisesti suorittanut!
Kokeilimme ensimmäisellä kerralla myös keinua, mutta sitä Jussi jännitti niin paljon, että päätin siirtää sen harjoittelun myöhemmäksi. Toisella kerralla kuitenkin koitin keinua vielä uudestaan. Aluksi Jussi taas jännitti, mutta sitten se alkoi jo sujumaan oikein hyvin! Aluksi meillä oli keinulla avustaja, mutta sitten aloin itse laskemaan keinua ja päästiin keinullakin jo siihen vaiheeseen, että enää hieman tuin keinua ja se sai jo jonkin verran mätkähtää, eikä Jussi ollut moksiskaan! Todella reipas poika!
Jokusen kerran mentiin myös helppoa rataa, jossa jätimme välistä vaikeat esteet ja hyppyesteiden rimat olivat maassa (paitsi pari viimeistä, jotka olivat estetolppien jalaksilla, eli korkeutta n. 10-15cm. Vauhti oikeastaan puuttui ihan kokonaan esteiden väliltä, mutta kaikki suoritettavat esteet se meni reippaasti!
Muutamia kuvia;
  A:lla ja puomilla
 
Pikkuesteellä ja tulossa putkesta.

Kaiken tämän lisäksi ollaan käyty Jussin kanssa porukan järjestämissä näyttely- ja tokotreeneissä. Jussin kanssa lähinnä tokoillaan mahdollista tulevaa agilityn soveltuvuustestiä varten :) Lisäksi ollaan koirapuistoiltu ja muuta mukavaa :)