Piti ihan lunttailla näin alkuun, että mitäs siellä viimeisimmässä blogituksessa olenkaan tilittänyt :D
Ihan alkuun voisin sepustaa, että mikä tuo edellinen blogitus oli olevinaan. Yksinkertaisuudessaan se oli maili jonka pistin muutamiselle kiinanharjakoirakasvattajalle.
Varsin niukasti sieltä tuli vastauksia, mutta nopeiten ja "parhaiten" vastasi ehdottomasti Chattanooga's -kasvattaja Berit. Tuli hänen vastauksensa jälkeen sellainen fiilis, että tämä se kasvattaja on! Lisäksi minulle vastasivat Joyway's ja Candy Queen's. Mutta heiltä en saanut ihan "toivomaani"  vastausta, mutta kiintoisia ehdotuksia kuitenkin.
Ehdottomaksi ykköseksi kuitenkin nousi Chattanooga'sin pentuesuunnitelmat. Alku kesäksi kaavailtu pentue iski niin lujasti, että huhhuh!
Beritin kanssa mailailtiin sitten pariin otteeseen ja sain häneltä hyviä vinkkejä, tietoja ja ennen kaikkea tietoa tulevasta pentueesta, vanhemmista ja muusta ihanasta!

Sovittiin ikäänkuin treffitkin Kaivopuistossa 31.9 olleisiin erkkareihin, jonne he lupasivat ottaa emänartun mukaan. Lisäksi näyttelyissä esiintyi upea isäuroskin, joten pakkohan sinne oli ehdottomasti lähdettävä!
Jospa kuitenkin esittelisin nämä tulevat rakastavaiset, niin voisitte arvon lukijat pysyä mukana sepustuksissani.
Upea emänarttu on Chattanooga's All By Myself. "Pinja" on Chattanoogasin kolmannen polven kasvatti ja todella ihana tyttö. Pinja on silmiltään, polviltaan sekä sydämeltään terve, sekä vain muutama hammaspuutos taisi vain olla. Pinja on ilmeisimmin käynyt näyttelyissä vain kerran ja arvosteluksi sieltä oli tullut ERI. Lisää Pinjasta voi tutkia: omalta sivulta, koiranet -jalostustietokannasta ja kiinanharjakoirien tietokannasta  sekä sukutaulu. Lisää Pinjan luonteesta kerron myöhempänä.
Pentueen isänä tulee toimimaan Crestwood HA Chamaeleon. "Kölli" on energinen poju mielenkiintoisen oloisesta suvusta. Kölli on myöskin silmiltään, polviltaan ja sydämeltään terve, ainut, että Köllillä on vasemmassa silmässä ppm-rihma, joka ei kuitenkaan ole haitallinen tai periaatteessa perinnöllinenkään. Kölli on käynyt näyttelyissä ja se on saanut 3x EH:n ja kerran ERI:n. Lisää Köllistä voi lukea: omalta sivulta, koiranet -jalostustietokannasta ja kiinanharjakoirien tietokannasta sekä sukutaulu.

Tosiaan. Menin tapaamaan Chattanooga's "perhettä" tuonne erkkariin. Alkoi jo yhdessä vaiheessa kylmä hiki pukata päälle kun en millään meinanut tunnistaa ketään sieltä joukosta. Sitten tunnistin Köllin ja menin varmistamaan asian koiran taluttajalta, joka sitten osoittautui Beritiksi. Berit oli juuri menossa Köllin kanssa kehään, joten lähdin Annen kanssa katsomaan Pinjaa "leiriytymispaikalle". Pinja otettiin häkistä "tutkittavaksi", aluksi tyttöä kiinnosti vain tuoksutella hajuja eikä se edes tajunnut että sitä oltiin tultu ihailemaan. Sitten neiti hoksasi, että jaaa! Rapsutuksia saatavilla. Häntä alkoi viuhumaan ja hyvä ettei syliin tunkenut. Todella reipas ja iloinen, avoin ja kiltti. Mahtava paketti. Tyttöä minulle esiteltiin, näytettiin karvaisuusaste ja hampaat. Kertoiltiin tytön luonteesta ja yleisesti, että mitä pentueelta odotettiin. Todella mukavaa porukkaa oli. Lisäksi sain tutustua Pinjan siskoihin ja veljiin ja ties keihin kummin kaiman serkkuihin :D En enää laskuissa pysynyt mukana! Mutta se oli todella mielenkiintoista ja sai tietoa yleisestikin Pinjan suvusta, sisaruksista ja sukulaisista! Olisi vain joku muistikirja pitänyt olla mukana, jotta olisi saanut kaiken muistiin!
Tämän jälkeen mentiin tervehtimään tulevaa isäpappaa Kölliä, joka oli tullut EH:n saattelemana kehästä. Pääsin Beritinkin kanssa juttelemaan, sekä Köllin kasvattajan ja omistajan kanssa. Kaikki olivat niin mahtavia tyyppejä, että ihan yli-ilomielin tunkisin itseni tähän porukkaan mukaan! Yritin kovasti muistella kaiken mitä olin miettinyt alkuun kysyäkseni, mutta kuten minun tapoihini kuuluu, niin minuun iski Timppis-sydrooma, eli tunnetummin ikäänkuin "jäätyminen". Kyllä siinä kovasti jännittikin, mutta vaikka hiukan ujo olen, niin yritin parhaani olla todella reipas ja avoin. Mutta sen sijaan, että luonnehdin itseäni enempää, niin mennään Kölliin.
Kölli oli todella ihanan energisen ja reippaan oloinen. Hiukan ehkä "välinpitämätön" vieraita kohtaan, mutta niinhän sitä harjakoiraa yleensä luonnehditaan. Kasvattajan mukaan Kölli on kunnon ad/hd tapaus, joka kyllä kelpaa minullekkin koiran ominaisuuksissa. Sain myös tavata Köllinkin sukulaisia ja muita. Eli kunnon sukukokous oli paikalla!
Koiriin tutustumisen jälkeen juttelimme paljon Beritin kanssa tulevasta pentueesta ja harjiksista yleensä. Berit tutustutti minut myös moniin harjakoiraihmisiin ja kertoili minulle, että kuka on kukakin kasvattaja.
Voi että. Tuli oikeasti semmoinen tunne, että tältä kasvattajalta olisi aivan mahtavaa saada oma pentu. Ja juuri näistä koirista! Molemmissa oli juuri sitä mitä haluaisin omaltakin pennultani!<3

Sovittiin että ollaan yhteyksissä ja katsellaan ja kuulostellaan. Nyt on tässä ainakin sitten n. 5kk odotus, että astutukseen päästään. Sitten pitää odotella ultraa, josta varmistuu, että onko niitä nakinkuoria tulossa. Sitten odotellaan jotain 7kk vielä, että pennut syntyy maailmaan ja tulee selvyys, että tuliko sieltä naku-urosta ja sitten pitää siitä vielä odotella n. 2kk että saa pojan kotiin jos sellainen putkahtaa Pinjasta! :D Voi tätä odotuksen tuskaa. Toivonmukaan sieltä nyt putkahtaisi kiva naku-uros, sillä varasuunnitelmaa minulla ei juurikaan ole. Semmoinen tunne on että haluan pennun juuri tältä kasvattajalta :D Sitten vain pitää yrittää kuulostella, että onko pentuja tulossa muualta niihin aikoihin, että jos sieltä sitten nappaisi joku kiva. Vaikka nyt olen kyllä sydänjuuriani myöten ihastunut tähän kasvattajaan ja yhdistelmään!
Voi kamala. Päässä on vielä niin monia asioita, joita ei edes sanoiksi saa, enkä kykkä toisaalta jaksa hirveästi enää kirjoittaakkaan :'D
Hyvää yötä rakkaat "lukijat". Olen ihan liian innoissani ja täpinöissäni. Ei sitä voi edes kuvailla!